Μείζον θέμα με τον έλεγχο νομιμότητας των κεφαλαίων της Κυπριακής εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη

1
611

Το μείζον θέμα με τον έλεγχο της νομιμότητας των κεφαλαίων της Κυπριακής εταιρείας με την οποία διεκδικεί τηλεοπτική συχνότητα ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, αναδεικνύει σήμερα ο απογευματινός τύπος. 

Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «Kontra News», «για να αποφύγει προφανώς τον έλεγχο νομιμότητας κεφαλαίων στην Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έστησε εταιρεία στην Κύπρο, με μετοχικό κεφάλαιο εννέα εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Πρόκειται για την DIMERA MEDIA INVESTMENΤS LIMITED, η οποία τροφοδοτήθηκε με κεφάλαια προερχόμενα προφανώς από κωδικούς εταιρειών, που δεν πέρασαν από κανένα έλεγχο νομιμότητας.

Εξάλλου η Κύπρος έχει παράδοση στο στήσιμο offshore εταιρειών και χιλιάδες Ρώσοι ολιγάρχες είχαν χρησιμοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα με τους ανύπαρκτους ελέγχους για τη μεταφορά κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν προχώρησε στην ίδρυση μιας εταιρείας στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο επιχειρηματίας κατέφυγε στην λύση της Κύπρου για να αποφύγει τον έλεγχο νομιμότητας από την Τράπεζα Ελλάδος.

Γιατί οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες θα διερευνούσαν αμέσως την προέλευση των κεφαλαίων και σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να δεχθούν κινήσεις λογαριασμών από Ρωσικές εταιρείες, διότι υπάρχει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα μάλιστα, μετά την προειδοποίηση των Αμερικανών ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τη διακίνηση κεφαλαίων από Ρώσους ολιγάρχες, που επιδιώκουν να μπουν στα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και γι΄ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους.

Με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΣΕΚΑΠ, δεν παράγουν κέρδη, δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να εξασφάλιζε πιστοποιητικό νομιμότητας για τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιούσε για τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής συχνότητας.

Έτσι τώρα επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα μέσω Κύπρου, παραβιάζοντας στην ουσία το βασικό όρο του διαγωνισμού που είναι ο πλήρης έλεγχος νομιμότητας στα κεφάλαια των εταιρειών που διεκδικούν τηλεοπτική συχνότητα.

Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα, που πρέπει να ξεκαθαριστεί έγκαιρα, γιατί διαφορετικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα…» καταλήγει η εφημερίδα.
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ

    Ναι….Όπως τα γράφουν…Λες και ο Σαββίδης είναι χθεσινός και δεν έχει νομικό επιτελείο βαρβάτο από πίσω του.

    Και το σανό συνεχίζεται..