Χιονοθύελλα σαρώνει τη Φθιώτιδα – Συναγερμός στην εθνική οδό αυτή την ώρα! (φωτογραφίες – σοκ)

0
182

Στο έλεος της χιονοθύελλας βρίσκεται από τα ξημερώματα η Φθιώτιδα. Από την ένταση του χιονιά είναι αδιάβατο τις τελευταίες ώρες ακόμη και το κέντρο της Λαμίας, όπου από το πρωί έχουν προκληθεί πολλαπλά προβλήματα από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που κινούνται μόνο με αλυσίδες δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν τραυματίες κυρίως με κατάγματα μετά από πτώσεις στο χιόνι.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Λαμιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη, στο facebook, ο οποίος αναφέρει ότι έως τις 12 το μεσημέρι περισσότερα από είκοσι περιστατικά είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ όπως γράφει, τα ασθενοφόρα, κάποια στιγμή, μετέφεραν τα περιστατικά δύο – δύο.

a4

Στη διάρκεια των προηγούμενων ωρών πολλά λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κινούνταν στην εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του δικτύου στη Φθιώτιδα με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των επιβατών τους. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές είναι το δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη:

Περισσότερα από 30 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί τις τελευταίες 3 ώρες στο εθνικό δίκτυο της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο δόθηκε το πράσινο φως να αρχίσουν να κινούνται προς Θεσσαλονίκη . Κλίμα έντασης σε διάφορα σημεία από τους εγκλωβισμένους επιβάτες.

a1

Συναγερμός στην εθνική οδό αυτή την ώρα . Έντονη χιονόπτωση από το 200 χιλιομέτρων στο ύψος των Θερμοπυλών έως το 225 μετά τη Στυλίδα . Ηδη ο δρόμος έχει καλυφθεί από χιόνι ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα που είχαν διατεθεί για αυτά τα σημεία δείχνει πλέον ότι δεν επαρκούν.

Από το συντονιστικό της εθνικής οδού δόθηκε εντολή να μετακινηθουν εκχιονιστικά μηχανήματα από άλλα σημεία για να την ένταση του φαινομένου . Με την ίδια ένταση συνεχίζεται ο χιονιάς και μέσα στη Λαμία. Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της ολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα για το επόμενο διάστημα για όσο χρειαστεί για τον εκχιονισμό του τμήματος αν τα φαινόμενα συνεχίσουν με την ίδια ένταση

a3

a2
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone