Οι αφελείς που στήριξαν τον επικίνδυνο Τσίπρα

8
1072

Ποιες οι επιπτώσεις από την αδυναμία της άλλοτε ξέγνοιαστης και σπάταλης μεσαίας τάξης να αντιμετωπίσει ένα αύριο σκότους…

Του Γιάννη Μαρίνου
Πρώην ευρωβουλευτή, πρώην διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου

Ο φόβος που τείνει να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία δεν περιορίζεται μόνον στα αδύναμα και ανήμπορα μέλη της. Ήδη διαβρώνει και τα ισχυρότερα. Η μεσαία τάξη, άλλοτε ενθουσιώδης, ξέγνοιαστη, σπάταλη, προεξοφλώντας καλύτερες μέρες, έχασε σχεδόν απότομα το έδαφος κάτω από τα πόδια της και έφθασε αμήχανα και άγαρμπα να εκφράζει την αγωνία της για το κακό που την βρήκε, ακόμα και με δημόσιες αλλά άσφαιρες διαμαρτυρίες, καθώς ανεπαισθήτως βρέθηκε εκτός των τειχών, με ένα αύριο σκότους και ερέβους.

Οι προνοητικότεροι φορείς του κεφαλαίου, που πρωτοπορούσαν άλλοτε στις αναπτυξιακές δραστηριότητες, φρόντισαν εγκαιρότερα να τεθούν μακράν του εχθρού. Απέσυραν καταθέσεις για ασφαλέστερα καταφύγια, μετέθεσαν τις οικονομικές έδρες τους ή ακόμα και τις παραγωγικές δραστηριότητές τους εκτός των ελληνικών συνόρων.

Οι αφελέστεροι, που έφθασαν να στηρίξουν την για πρώτη φορά στην εξουσία Αριστερά, θρηνούν τώρα επί των ερειπίων στα οποία κατέληξαν αδόξως οι προσδοκίες τους, όπως π.χ. ο κ. Κοντομηνάς και ο αριστερός ινστρούχτοράς του Λαζόπουλος.

Ο ίδιος φόβος ξαφνικά άρχισε να διακατέχει ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που στήριξε φρούδες ελπίδες στο γελαστό παιδί της νέας εξουσίας, το οποίο προσέτρεχε στην ευλογία του μολονότι δήλωνε άθεο! Έκδηλος είναι ο φόβος και στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Παραλύει την προσωπικότητα και την συνείδηση των βουλευτών των κυβερνώντων κομμάτων που ψηφίζουν «Ναι σε όλα», αναλογιζόμενοι, πανικόβλητοι, τον πολιτικό αφανισμό και κυρίως την διαπόμπευση που τούς αναμένει από την επερχόμενη κατάρρευση της εξουσίας τους.

Ενώ ένας διαφορετικός φόβος έχει αρχίσει να εμφωλεύει στο υποσυνείδητο των βουλευτών της αντιπολίτευσης από το δέος της σχεδόν αδύνατης διαχείρισης ενός καταρρέοντος κράτους και ενός γενικευμένης πια απειθαρχίας λαού που θυμωμένος, σαστισμένος και απελπισμένος ολισθαίνει προς την άρνηση και το γκρέμισμα όσων έχουν απομείνει.

Ο φόβος είναι έκδηλος και στην κορυφή της εξουσίας και των θεσμών, που δεν αφήνει πια έξω ούτε τους ανεξάρτητους ισόβιους δικαστές, καθώς πιέζονται να αγνοούν ακόμα και το Σύνταγμα προκειμένου να αφεθεί ανεξέλεγκτη η εκτελεστική εξουσία στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να γίνει καθεστώς Μαδούρο.

Η ασυνήθιστη συμπεριφορά της ανώτατης ηγεσίας τους είναι έκδηλη και προκαλεί βαθειά ανησυχία και σε εκείνους που ακόμα δεν έχει παραλύσει ο φόβος.

Ένας φόβος διάχυτος στις τάξεις διανοουμένων, καλλιτεχνών και των περισσότερων δημοσιογράφων, που διακατέχονται μάλιστα και από αφόρητη αγωνία για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά τους ταμεία, πέρα από την καλπάζουσα ανεργία τους που θα επαυξήσει η ηροστράτεια πολιτική του κ. Τσίπρα στον τηλεοπτικό χώρο.

Αποτέλεσμα: υποβαθμίζονται οι κραυγές αγωνίας ακόμα και των πιο προβεβλημένων και αξιοσέβαστων αγωνιστών-συμβόλων της Αριστεράς Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου.

Εις επίρρωσιν, αναδύεται ο κίνδυνος να προκύψει από τις τάξεις των εξαθλιωμένων και παγιδευμένων στα σύνορα της χώρας μας προσφύγων και το εκδικητικό Ισλάμ. Ένας κίνδυνος που θα υποδαυλίσει και η αναβίωση των οθωμανικών ονείρων του φανερά πια απειλούντος τα νησιά μας υποψήφιου χαλίφη Ερντογάν.

Άφοβοι και προστατευμένοι μόνον οι αναρχικοί και οι ως τώρα ανενόχλητοι φοροφυγάδες.
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 • Μαντενίδης Κωνσταντίνος

  ΔΟΛιε κ. Μαρίνο με εκπλήσσει η έμμεση άφεση αμαρτιών στους προηγούμενους, ΣημιτοΚαραμανλοΠαπανδρεοΠαπαδημοΣαχλαμαροΒενιζελοΚοτζαμπάσηδες υπηρέτες της κρατικοδίαιτης νταβατζηδοκρατίας, που άφησαν χρεοκοπημένη την χώρα με 320 δις € εμφανές χρέος + αφανές + TARGET-2 + 110 δις € κόκκινα δάνεια (άρα ανύπαρκτο τραπεζικό σύστημα) + ιδιωτικό χρέος και τους πολίτες σε υπαρξιακό αδιέξοδο και μετανάστες !
  Η χώρα διατελεί (ανεπίσημα από το 2006-2007 κατά Γιούνγκερ) επίσημα σε καθεστώς διαχείρισης ελεγχόμενης χρεοκοπίας από το 2010!
  Σαλαμοποίηση της πληβειοποίησης των δύσμοιρων ιθαγενών συντελείται. Πείτε την αλήθεια, επιτέλους.
  Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός εάν θέλουμε ως κοινωνία να επιστρέψουμε (μέσω «εθνικού» νομίσματος) στην δεκαετία του 1960 !
  Αναμενόμενο το δηλητήριο που εκχέεται από μία εκ των αποκεφαλισθέντων κεφαλών της Λερναίας Ύδρας της Ψυχορραγούσας (sic!) διαπλοκής.

  • Σταύρος Σταυρίδης

   Μακάρι να γυρίσουμε στη δεκαετία του 1960. Τότε δεν υπήρχε ανεργία, ούτε αυτοκτονίες, ούτε οι άνθρωποι έχαναν τα σπίτια τους και η ανάπτυξη ήταν ραγδαία…….

 • Dyspistos

  Σωστά, κ. Μαρίνο, οι έχοντες και κατέχοντες εμερίμνησαν εγκαίρως να…μεταναστεύσουν χρήμα και επιχειρήσεις.
  Είναι αυτοί που θα επωφεληθούν τα μέγιστα αν ισχύσει το λεγόμενο grexit μαζί με διεθνείς τζογαδόρους ζάπλουτους.

  Ανάμεσά τους ικανός αριθμός «αγωνιστών» του …Πολυτεχνείου, των δρόμων, του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , των συμπαθούντων τα καλόπαιδα με τις κουκούλες και τις μολότωφ κατά των Σωμάτων Ασφαλείας, των αμέριμνων δημοσίων υπαλλήλων που εξασφάλισαν το δια βίου «καρβέλι» τους επιδαψιλεύοντας τιμ΄ες και ορκιζόμενοι πίστιν σ΄όλες τις προ της σημερινής κυβερνήσεις.

  Ατομα με «αγωνιστική τιμή» και θαμπή προέλευση του πλούτου τους, ανερχόμενου σε εκατομμύρια ευρώπουλα.
  Εδώ και δύο χαλεπά έτη τα άτομα αυτά ορίζουν τις ζωές μας.
  Ετσι, ενώ έχουν παραλύσει τα πάντα π.χ. ακινητοποιούνται τα ΜΜΜ διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να φροντίσει για σέρβις, «αγκομαχούν» τα νοσοκομεία μας , σβύνουν για μέρες φανάρια κυκλοφορίας, σταματούν τραίνα λόγω μη επιστασίας των γραμμών, καταληστεύονται οι …ηρωικές επιχειρήσεις που δεν τόβαλαν στα πόδια εκτός ελλάδος από τις συμμορίες, έχουν γίνει ανταγωνιστικά τα διαλείμματα στα σχολεία με τα αλβανάκια να χτυπούν – κλέβουν – βιντεοσκοπούν παιδιά στο WC, γίνεται κατάληψη παράνομη Ασφαλιστικών Ταμείων και δημεύονται κόποι χιλιάδων ανθρώπων για να γίνει αναδιανομή των χρημάτων σε ταμεία που πτωχεύσανε εξαιτίας αλόγιστης μεταχείρισής τους από τους εκάστοτε υπουργούς, με κολοφώνα τοη προηγούμενο και τον σημερινό αρμοδίους της κυβέρνησης, οι οποίοι καταργήσανε «σ΄ένα νόμο μ΄ένα άρθρο» υγιή και με αποθεματικά Ταμεία κλπ.

  Εμείς οι απλοί πολίτες ζούμε μέσα σε τρομώδες καθημερινό περιβάλλον για την ανύπαρκτη ασφάλειά μας τη σωματική και την περιουσιακή, για το τέλος του κάθε μήνα αν θα βρούμε τον μισθό ή τη συνταξούλα μας στο ΑΤΜ, για το μέλλον των παιδιών μας.
  Διότι οι ιδεοληψίες των κυβερνώντων για συμμετοχή στην κυβέρνηση «παιδιών του λαού» – π.χ. τις …διάσημες καθαρίστριες που τις μεταθέσανε σε γραφεία πολυτελή ως υπαλλήλους, αν και δεν γνωρίζουν μήτε το μαλλί τους να βάψουν.
  Οσο για τη διαπλοκή που…καταποντίστηκε, αυτό φάνηκε στο διαμέρισμα με τη γάτα των Ιμαλᨴιων, επίσης στην αποτυχημένη προσπάθεια να χριστεί ο κ. Καλογρίτσας με τα …δανεικά οικόπεδα και τις αψιλίες κάτοχος τηλεοπτικής αδείας κλπ.

  Καταρρέον κράτος, εξαθλιωμένοι κι εμείς οι περισσότεροι, εκτός των κομματικών παλιανθρώπων που «τρώνε και πίνουν» σε βάρος μας , με τα 9 και κάτι δις φόρους που μας αποσπάσανε εκβιαστικά, αν και μπορούσαν και έπρεπε να είναι λιγώτεροι.
  Κυριε Μαρίνο, εξαίρετο το κείμενό σας λόγω άψογης περιγραφής όσων ζούμε.

  • Σπύρος.Γ.Κ.

   Όπως πάντα, ΑΨΟΓΟΣ και ΑΚΡΙΒΗΣ, ο κ.Μαρίνος.
   ++++++++++++++++

 • ΛΑΒΑΣ

  Ο Μαρίνος το έγραψε από τότε, εσείς ήσασταν αλλού:
  Από άρθρο του κ. Γιάννη Μαρίνου στο Βήμα
  * Υπό το καθεστώς της τρόικας αποφάσισε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου να τεθούμε όταν βρεθήκαμε σε αδυναμία πληρωμών επειδή έπαψαν να μας δανείζουν οι αγορές λόγω υπερχρέωσης. Αν δεν αποδεχόμασταν τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις που μας ζητήθηκαν, δεν θα μας έδιναν 240 δισ. ευρώ δάνεια και η χώρα θα είχε κηρύξει πτώχευση με επακόλουθο το οικονομικό χάος.

 • Μάταια πήγε η φαιά ουσία που ανάλωσες Γιάννη Μαρίνο επί χρόνια στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο » για να ξυπνήσεις και να ανεβάσεις τα μυαλά των Ελλήνων !! Όπως μάταια πήγαν και οι επιστολές μου που δημοσίευες πάντα !! Άπελπις και μη αναστρέψιμη η κατάσταση Γιάννη. Ξέρεις τι λένε οι Άγγλοι για τους Έλληνες φίλτατε Γιάννη Μαρίνο ?? «They have in them, the germ of self destruction». Και ξέρεις τι άλλο λένε ?? Μιά παροιμία !! Η παρατήρηση από τους πανέξυπνους Άγγλους της ηλίθιας αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς μας επί αιώνες, έχει δημιουργήσει….λαϊκή παροιμία στην Αγγλία για την εθνική…..αναπηρία μας : » When Greek meets Greek, then is the tug of war » !!! Άστα σπάνιε συνέλληνα Γιάννη Μαρίνο. Ντιενεϊκό είναι το πρόβλημα. Και όπως σε κάθε…φυσικό φαινόμενο, οι εξαιρέσεις όπως εσύ, επιβεβαιώνουν τον κανόνα !!!

 • Y. POLYCHRONIOY

  Πολύ ενδιαφέρουσες και οι απόψεις του κ. Μαρίνου αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών. Συμφωνώ οτι η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οικτρή, αλλά αυτοί που τους έφεραν στην εξουσία είnαι οι: Καραμανλής (ο και μικρός ή τεμπέλης), ΓΑΠ, ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ. Ιδιαίτερα ο Βενιζέλος δεν έχει εξηγήσει γιατί (μαζί με Προβόπουλο) έκανε το PSI με αποτέλεσμα κατά 80% να κουρευτούν ελληνικά ομόλογα μόνο σε ελληνικά χέρια (τράπεζες-ταμεία-μικροομολογιούχοι) και μας έβαλε στο Αγγλικό Δικαιο. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

 • Kyriakos Ioannidis

  Τα κακά στη χώρα τα έφερε ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι λοιποί στηριζόμενοι σε αυτά ολοκλήρωσαν και συνεχίζουν να το κάνουν στηριζόμενοι στις κούφιες ιδεοληψίες τους.