Εκλογικά σενάρια πυροδοτεί το έκτακτο διάγγελμα Τσίπρα

1
708

Έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο έκτακτης συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις διεθνείς αγορές.

Η συνέντευξη Τύπου, εφόσον τελικά γίνει, θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε αύριο. Στο επίκεντρο των όσων θα αναφέρει ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι θα βρίσκεται ο ρόλος της Γερμανίας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα εστιάσει στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποτρέψει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Μάλιστα, ενδεχομένως να απειλήσει ή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, με στόχο την άσκηση πίεσης προς την πλευρά των δανειστών.

Φυσικά, όπως σημειώνει το Reuters, μία τέτοια απόφαση θέτει σημαίνοντες κινδύνους για τη χώρα, δεδομένων των αποπληρωμών ομολόγων τον προσεχή Ιούνιο.

Καταλήγοντας, το αμερικανικό πρακτορείο επαναλαμβάνει πως τα παραπάνω αφορούν «σενάρια και φημολογίες», οι οποίες ωστόσο «αξίζουν προσοχής».
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
  • Carabous

    Τίποτα απ’ αυτά δε θα γίνει. Τις φήμες τις βγάζουν τα υπόγεια του Μαξίμου για να στηθεί ο κόσμος στις τηλεοράσεις ν’ ακούσει τις μαδουριές του κομμουνιστή. Αν θέλει ν’ αυτοκτονήσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές. Αλλά είπαμε είναι κομμουνιστές οι άνθρωποι δεν είναι ηλίθιοι.