Στα χρέη βουλιάζει η αγορά – Εκτός ελέγχου οι ακάλυπτες επιταγές

1
208

Εκτός από την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο η αγορά έχει να αντιμετωπίσει και τις ακάλυπτες επιταγές κάθε μήνα αυξάνονται όλο και πιο πολύ.

Τα τελευταία στοιχεία του Τειρεσία καταδεικνύουν τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά και την αδυναμία των επιχειρήσεων να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Φεβρουάριο γεγονός που συνδέεται με τις διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες ρευστότητας στην ιδιωτική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων της Τειρεσίας το ύψος ακάλυπτων επιταγών το Φεβρουάριο ανήλθε στα 42,5 εκατ. ευρώ, από 22,4 εκατ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Να σημειωθεί πως το ύψος ακάλυπτων επιταγών το Φεβρουάριο 2016 είχε διαμορφωθεί στα 36,5 εκατ. ευρώ.

Οι ακάλυπτες επιταγές, σύμφωνα με την ependisinews,gr, που σφραγίστηκαν τον Φεβρουάριο 2017 ανήλθαν στα 758 τεμάχια, ενώ τον Ιανουάριο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 788.

Μείωση καταγράφηκε στις απλήρωτες συναλλαγματικές το Φεβρουάριο 2017 σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2017. Αναλυτικότερα το ποσό των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε στα 10,5 εκατ. ευρώ από 15,6 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές που αποσύρθηκαν το Φεβρουάριο 2017 ανήλθαν στα 2.403 τεμάχια, ενώ τον Ιανουάριο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.529.
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 • Dyspistos

  Εξομολογούμαι, κατ΄αρχήν, ότι στερούμαι παντελώς γνώσεων της Οικονομικής επιστήμης.
  Γι΄αυτό και θάθελα να ρωτήσω τους επᨴιοντες αν και κατά πόσον τα κάπιταλ κοντρολ ευθύνονται ή συμβάλλουν στην …εξαφάνιση του ρευστού από τις επιχειρήσεις , αλλά κι από τις τσέπες μας.
  Με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να εκπληρώσουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις μας.

  Βέβαια, η κυβέρνηση χρωστάει κάτι δισεκατομμυριάκια, θαρρώ, στους ιδιώτες, αλλά χρήμα κυκλοφορεί σε…ειδικές περιπτώσεις εν αφθονία μάλιστα, όπως π.χ. τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ευρώ που ελήφθησαν από την ΕΕ για τους δήθεν πρόσφυγες και τα οποία κατά 70% – ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟΝ – «εξαφανίστηκαν».
  Αλλη περίπτωσις είναι οι …άνθρωποι του λαού – προσφιλής έκφρασις του πρωθυπουργού «μας» – που προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ και αμείβονται με μηνιαίες απολαυές πολύ πιο πάνω π.χ. από τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου.