Σόιμπλε: Υπάρχουν καθυστερήσεις – Θα έπρεπε να έχουμε ήδη συμφωνία

0
158

Δεσμεύσεις για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και για πρόοδο στα εργασιακά, τίθενται επί τάπητος στη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς στις Βρυξέλλες.

Λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με Γιώργο Χουλιαράκη συναντώνται με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ (Πρόεδρος Eurogroup), τον Πόουλ Τομσεν (ΔΝΤ), τον Πιέρ Μοσκόβισι (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και από τη πλευρά του ESM τους Κλάους Ρέγκλινγκ και Νικολά Τζαμαρολι.

Το κύριο μήνυμα από τη πλευρά των δανειστών και ιδιαίτερα από το ΔΝΤ, είναι πως η ελληνική πλευρά πρέπει να δώσει σαφείς δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη προόδου στα εργασιακά, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο σημερινό Eurogroup το ζήτημα είναι το κατά πόσο οι θεσμοί θα λάβουν αρκετές δεσμεύσεις από την Ελληνική πλευρά για να επιστρέψουν και πάλι οι επικεφαλής των θεσμών και να ξεκινήσουν οι διεργασίες.

Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το protothema.gr, όπως τα εργασιακά και οι ιδιωτικοποιήσεις, πρωτοστατούν στις συζητήσεις και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να δώσουν σαφής και συγκεκριμένες υποσχέσεις ως προς τις υποχωρήσεις που προτίθενται να κάνουν.

Σόιμπλε: Θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί ήδη συμφωνία – Υπάρχουν καθυστερήσεις

Λίγα πράγματα αναμένει από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, το οποίο όπως ανέφερε δεν θα συζητηθεί σήμερα εκτενώς.

Κατά την άφιξή του στο σημερινό Eurogroup, o Γερμανός ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών.

«Υπάρχουν δυσκολίες. Θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί ήδη συμφωνία», δήλωσε ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι το έργο των θεσμών είναι να δουν κατά πόσο τηρούνται οι προϋποθέσεις. Θα προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση, με στόχο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Μισέλ Σαπέν: Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με το καλοκαίρι του 2015

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με το καλοκαίρι του 2015 διεμήνυσε κατά την άφιξή του στο Eurogroup o υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Όπως επισήμανε έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και είμαστε κοντά σε μια λύση για το καλό της Ελλάδας και τη συνοχή της Ευρώπης.

Έχουμε αφήσει πίσω μας το δράμα και δεν υπάρχει πλέον αβεβαιότητα και ρευστότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικοί παράγοντες θα δουν σύντομα ξεκάθαρα το ξέφωτο μπροστά τους.
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone