Δεν θα αποφύγουν τις εκλογές κι ας πιστεύουν το αντίθετο

1
433

Θα πάνε σε εκλογές. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά κι ας λένε το αντίθετο. Το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχουν προκαλέσει μέχρι τότε στην χώρα, αλλά αυτό δεν μοιάζει να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Το κακό γι’ αυτούς δεν είναι ότι ζητάει εκλογές ο Μητσοτάκης. Αλλά ότι τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Του Θανάση Μαυρίδη

Σε μία συνέντευξη του 2013 ο κ. Τσίπρας εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση, επειδή στις δημοσκοπήσεις ο κ. Σαμαράς ήταν τότε στο 15% και υποστήριζε ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να σταθεί μία κυβέρνηση με τόσο μικρή αποδοχή του κοινού. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το ψυχολογικό όριο του 10%, τι άποψη έχει ο κ. Τσίπρας;

Είναι αλήθεια! Με ποσοστά αποδοχής του 12% και του 10% δεν στέκονται κυβερνήσεις. Κι ας φουσκώνει από περηφάνια ο συνέταιρος Πάνος Καμμένος, λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα κάνουν την χάρη στην αντιπολίτευση να πάνε σε εκλογές. Χάρη θα έκαναν στην χώρα και όχι στην αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα, πάντως, έχουν δείξει ότι βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την καρέκλα. Όλα τα άλλα δεν τα υπολογίζουν.

Δεν περιμένουμε, λοιπόν, ότι θα σκεφτούν το καλό της χώρας και θα σπεύσουν να δώσουν μία λύση για το καλό του ελληνικού λαού. Ούτε που περνάει μία τέτοια επιλογή από το μυαλό αυτών των… υπερπατριωτών. Εκείνο που φαίνεται ότι θα συμβεί είναι ότι θα εξαναγκαστούν να φύγουν από την οργή του κόσμου. Κάτι που αποτυπώνεται πεντακάθαρα στις δημοσκοπήσεις. Μπορεί να μην θέλουν να φύγουν, αλλά η απαξίωσή τους από τον ελληνικό λαό δεν θα τους αφήσει άλλα περιθώρια.

Το 2014-2015 ο ελληνικός λαός επέλεξε το σκίσιμο των μνημονίων. Πίστευε ότι για την κρίση έφταιγαν τα μνημόνια κι όχι όσα συνέβησαν από το 1981 ως τις μέρες μας. Ο ελληνικός λαός ήταν τελικά εκείνος που έπεσε σε αυταπάτες και όχι ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα το κυρίαρχο αίτημα είναι να φύγει ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όσες φορές βγαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και λένε στον ελληνικό λαό ότι δεν εγκαταλείπουν την καρέκλα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν περισσότερο τον κόσμο.

Δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα κάτι περισσότερο από το να συνεχίσει να υφαίνει τις μηχανορραφίες του για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Γι αυτό είναι πράγματι ικανός. Εδώ «διαπραγματεύονται» κοντά έναν χρόνο με τους δανειστές με αντικειμενικό στόχο να φορτώσει όλα τα μέτρα στην επόμενη κυβέρνηση κι όχι να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για τους Έλληνες πολίτες.

Οι άνθρωποι είναι ικανοί να βάλουν φωτιά απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα, αν πιστέψουν ότι έχουν κάτι να κερδίσουν απ’ αυτό. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει. Δεν μπορούνε πλέον να τον κοροϊδέψουν. Αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε κανονικά να τους φοβίζει. Κι αντί να κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο να αρχίσουν να σκέφτονται πως θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.
Καλή Ανάσταση!

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 • Σπύρος.Γ.Κ.

  Tο ότι είναι (μ α κ ρ ά ν) η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η Πατρίδα,
  δεν συζητείται. Είναι κοινή πεποίθηση. Μέχρι που και το έρμο το Γκόγκο,
  άρχισε να νιώθει γιά την αλήστου μνήμης εποχή της διακυβέρνησής του,
  ότι ….΄»Ντάξ! Πως κάνετε έτσι; Βλέπετε; Υπάρχουν και χειρότερα».
  Το ΜΕΓΑ θέμα όμως είναι, ότι τούτοι εδώ (οι τσυριζανελιασμένοι), όχι μόνον
  ΒΛΑΠΤΟΥΝ την χώρα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, όχι μόνον μας έχουν χρεώσει με κοντά
  90 επιπλέον δις, όχι μόνον ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ (σοβιετικής λογικής) capital controls,
  όχι μόνον διέλυσαν την ήδη καταρρακωμένη ΥΓΕΙΑ, αλλά επιπλέον δείχνουν
  να το ΑΠΟΛΑΜΒΑΜΟΥΝ, που έρριξαν ΟΛΗ τη μεσαία και φτωχή τάξη σε ΜΗ
  αναστρέψιμη κατάντια. Κι επειδή κατά την (πολύ ταπεινή) άποψή μου, ΟΛΑ
  είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και ΚΛΙΜΑ, ερωτώ: Μήπως ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπο-
  λίτευσης, -ΟΛΑ λέμε- θα έπρεπε με ΜΙΑ φωνή να δηλώνουν σε όλους τους
  τόνους, ότι ΕΙΔΙΚΑ ο Τσίπρας και ο Καμμένος, θα παραπεμφθούν σε ΕΙΔΙΚΟ
  Δικαστήριο (τα γνωστά γουνάκια) με την κατηγορία της από ΠΡΟΘΕΣΗ βλά-
  βης της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της Πατρίδας; Να το επαναλαμβά-
  νουν ΜΟΝΟΤΟΝΑ και πολλές φορές την ημέρα, έτσι ώστε να γίνει ΚΟΙΝΗ
  συνείδηση και (ΙΔΙΩΣ!!!!) επιτακτική Α Π Α Ι Τ Η Σ Η;