Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

ΔΕΔΑ: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για ανάπτυξη δικτύου 2.000 χλμ.

Εξαιρετικά θετική απήχηση είχε η παρουσίαση των προοπτικών της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Economist στη συμπρωτεύουσα ενώπιον του υπουργού Περιβάλλοντος-Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών για τους ενεργειακούς πόρους Φράνσις Φάννον, έδωσε το στίγμα του προγράμματος ανάπτυξης της εταιρείας.

Η ΔΕΔΑ, αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις 1 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2021-2025, αναπτύσσοντας 2.000 χιλιόμετρα δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου, συμβάλλοντας παράλληλα και στη δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ο προγραμματισμός προβλέπει τη σύνδεση 34 πόλεων με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ έως το 2036 θα γίνουν περισσότερες από 170.000 συνδέσεις οικιακών και εμπορικών καταναλωτών καθώς και εκατοντάδες συνδέσεις βιομηχανιών.

Ο πήχυς έχει ανέβει πολύ ψηλά και η εταιρεία "τρέχει" με μεγάλες ταχύτητες στο μέλλον! 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καραβίας στον Κύκλο Ιδεών: Οι επενδύσεις κεντρικό ζήτημα για την ελληνική οικονομία

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ασφαλώς έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί την οικονομία και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει ανάγκη για τα επόμενα χρόνια.Το επιβεβαιώνουν άλλ...

Φόρτωση άρθρων...