Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Κουραμπιέδες χωρίς αυγά

Μαγειρική

Για 60+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20΄

Μαγείρεμα: 25΄

Υλικά

- 1 κιλό μαλακό αλεύρι

- 600 γρ. βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου)

- 250 γρ. ζάχαρη άχνη

- 40 γρ. μπέικιν πάουντερ

- 350 γρ. αμύγδαλα (με τη φλούδα)

- Ροδόνερο ή ανθόνερο (της αγοράς)

Εκτέλεση

1. Καβουρδίζουμε στο φούρνο τα αμύγδαλα με τη φλούδα για 10 λεπτά και μετά τα χοντροκοβούμε σε μούλτι. Παράλληλα, χτυπάμε το βούτυρο σε μίξερ. Όταν αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, αναμεμειγμένη με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να αφρατέψει αρκετά η ζύμη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και σιγά-σιγά το αλεύρι. Όταν η ζύμη γίνει αρκετά σφιχτή πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 με 25 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Έπειτα, τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε με ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος - 1 κιλό σπανάκι - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 μα...

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Φόρτωση άρθρων...