Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Το 12ο Συμπόσιο πρακτικής – κλασσικής Φιλοσοφίας τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Το 12ο Συμπόσιο πρακτικής – κλασσικής Φιλοσοφίας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Π.Φ.Φ), για την ανάδειξη της σπουδαιότητας της Φιλοσοφίας ανά τον κόσμο αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 7 έως 9 Οκτωβρίου 2021

Πολιτισμός

Το 12ο Συμπόσιο πρακτικής – κλασσικής Φιλοσοφίας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Π.Φ.Φ), για την ανάδειξη της σπουδαιότητας της Φιλοσοφίας ανά τον κόσμο αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 7 έως 9 Οκτωβρίου 2021.

Ο κύριος άξονας προβληματισμού του 12ου Συμποσίου Διαλεκτικής Φιλοσοφίας του World Philosophical Forum συμπυκνώνεται στον τίτλο του που είναι: «Η πρακτική φιλοσοφία ως Όχημα διαθρησκευτικού και διπολιτισμικού Διαλόγου για τη Δημιουργία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Συνείδησης».

Στη μεγάλη αυτή γιορτή της Φιλοσοφίας επιβραβεύονται μοναδικά επιτεύγματα στις τέχνες και τα γράμματα. Έχει οικουμενικό και διεθνή χαρακτήρα αλλά και μια αυτόνομη διεπιστημονική, πολιτισμική και εκπαιδευτική οντότητα, με σκοπό να προσφέρει στον άνθρωπο.

Να προσφέρει με διαχρονικότητα στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων ηθικών και πρακτικών μέσω των ιδεών.

Στόχος είναι πάντοτε η πρόοδος και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο πέρα από την ατομική πρόοδο, η ανάδειξη της δημιουργικότητας και της προσπάθειας, η οποία θα διέπεται από υψηλά ιδανικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Το Συμπόσιο γίνεται με τη συνδιοργάνωση των Ενώσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ΕΝΠΑΝ, του Ελληνικού Κεντρικού Παραρτήματος του Π.Φ.Φ, και του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Φ.Σ.Π.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ1
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ2

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε αρχαία βίλα με πισίνα σε πόλη που ίδρυσαν Έλληνες πριν από 2.600 χρόνια (Photos)

Βίλα με εσωτερική πισίνα, που χρονολογείται από την ρωμαϊκή εποχή, βρέθηκε σε μια πόλη με ιστορία περίπου 2.600 ετών στην οποία ανέκαθεν έμεναν κοινωνικές ελίτ. Η αρχαία βίλα έχει ...

Φόρτωση άρθρων...