Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Φωτιά στο Μούρεσι Πηλίου - Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

Ελλάδα

Φωτιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, στο Μούρεσι Πηλίου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, ελλόχευε κίνδυνος ταχύτατης εξάπλωσής της.

Στην περιοχή έσπευσαν 10 υδροφόρα οχήματα και 35 πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν σύντομα να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Σε ετοιμότητα τέθηκαν από την ώρα που ξημέρωσε και εναέρια μέσα, στην περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν.

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι κάηκαν πουρνάρια και ελιές σε έκταση 10 στρεμμάτων περίπου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πάνως παραμένουν στο σημείο και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς, ενώ θετικό στοιχείο είναι ότι οι άνεμοι υποχώρησαν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Νίκο Καμπούρη, και όπως αναφέρει το magnesianews.gr «ήταν άμεση η κινητοποίηση του μηχανισμού. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Είμαστε ασφαλείς. Θα γίνει έλεγχος για να δούμε πως προκλήθηκε η φωτιά, δεν θεωρώ ότι είναι εμπρησμός».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα την Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή, λόγω της διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα με την επωνυμία «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024», ανακοίνωσε η Ελληνική Αστ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Ιούλιος Γαλάτεια, Γαλατία Φαεινός, Φαεινή

Φόρτωση άρθρων...