Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα δεσμεύει με NAVTEX το κέντρο του Αιγαίου (χάρτης)

Ελλάδα

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, καθώς με NAVTEX δεσμεύει μεγάλες περιοχές ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου για διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (SAR).

Με την NAVTEX 0451/24 η Άγκυρα δεσμεύει τρεις περιοχές στο Αιγαίο για άσκηση Ερευνάς και Διάσωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15,16, 22 και 23 Μαΐου.

Η Τουρκία με την NAVTEX αυτή αμφισβητεί την αρμοδιότητα τη Ελλάδας για έκδοση NAVTEX ακόμη και στο μέσο του Αιγαίου ενώ συγχρόνως αμφισβητεί εμπράκτως την Ελληνική Ζώνη Ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση.

H Tουρκία δεσμεύει με NAVTEX το κέντρο του Αιγαίου

Η Τουρκία αμφισβητεί συστηματικά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί στην Ελλάδα από διεθνείς οργανισμούς καθώς επιχειρεί να υποσκάψει και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. 

Στόχος τη Τουρκίας είναι να επεκτείνει μέχρι το μέσο του Αιγαίου τις επιχειρησιακές αρμοδιότητες της εγκλωβίζοντας και τα ελληνικά νησιά σε ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας.

Αυτή η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την επόμενη Δευτέρα και ενώ είναι από χθες σε εξέλιξη η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος 2024» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

H Tουρκία δεσμεύει με NAVTEX το κέντρο του Αιγαίου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φρίκη στα Πετράλωνα: Ιδιοκτήτης διαμερίσματος προσπάθησε να βιάσει 53χρονη καθαρίστρια

Θύμα απόπειρας βιασμού έπεσε μια 53χρονη γυναίκα στα Πετράλωνα. Η γυναίκα, θέλοντας να εργαστεί ως καθαρίστρια, βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός άντρα με καταγωγή από την Αλβανία. ...

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από φιλάθλους του ΠΑΟΚ και πυροτεχνήματα σε Τούμπα και Λευκό Πύργο

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο της Τούμπας και παρακολουθούσαν τον αγώνα με τον Άρη σε γιγαντοοθόνη. Μετά την λήξη του αγών...

Φόρτωση άρθρων...