Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ξεπέρασαν τις 700 οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τις μέρες του Πάσχα

Ελλάδα

Εκατοντάδες τηλεφωνήματα από κακοποιημένες γυναίκες από ολόκληρη την Ελλάδα δέχθηκε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Τη γιορτινή διάθεση των ημερών δεν φαίνεται να αφουγκράστηκαν 278 άνδρες, οι οποίοι και συνελήφθησαν έπειτα από συνολικά 752 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που έφτασαν στις Αρχές.

Από αυτές τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν συνολικά 488 περιστατικά, με συνολικά 14 γυναίκες να ζητούν και να μεταφέρονται στα «ασφαλή σπίτια» (safe houses). Κάποιες από αυτές, μάλιστα, πήραν μαζί και τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, 66 θύματα ενδοοικογενειακής βίας εγκατέστησαν την εφαρμογή «panic button» στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τα νέα μέτρα της ΕΛΑΣ

Ο αριθμός των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας δεν δείχνει να μειώνεται. Παρά το γεγονός πως μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές για τη διασφάλιση των θυμάτων, οι νταήδες σύζυγοι και σύντροφοι επιμένουν σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Ασφαλή σπίτια», «κουμπί πανικού», ψυχολογική υποστήριξη, παρακολούθηση από ανώτερους αξιωματικούς της διαχείρισης των καταγγελιών είναι λίγα από τα μέτρα τα οποία εφάρμοσε, με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εγκληματική οργάνωση έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένους σε Αττική και Πελοπόννησο - 4 συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών, κλοπών ...

Λαμία: Σταφυλόκοκκος βρέθηκε στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Σταφυλόκοκκος είναι το βακτήριο που βρέθηκε στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε αρκετούς μαθητές στη Λαμία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμ...

Φόρτωση άρθρων...