Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Νέο μέλος στο γενικό συμβούλιο του ΤΧΣ

Ελλάδα

Ο Κριστόφ Γαμπριέλ Μαέτζε αποτελεί το νέο μη εκτελεστικό μέλος του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Επιλογής και απόφασης του υπουργού Οικονομικών.

Όπως σημειώνει το ΤΧΣ σε ανακοίνωσή του, ο διορισμός του λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τη διαδικασία του νόμου 3864/10 και η θητεία του ορίζεται από την 1η Ιουνίου 2016 έως την 30η Ιουνίου 2017.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αριθμό φύλλου 282 (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.) στις 2 Ιουνίου 2016.

Ο κ. Μαέτζε διαθέτει τριακονταετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει στέλεχος σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Commerzbank, Dresdner Bank και στην HypoVereinsbank (νυν UniCredit Bank AG) στη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη.

Έχει εμπειρία σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, ενεργή συμμετοχή στις δύο μεγαλύτερες συγχωνεύσεις τραπεζών στη Γερμανία, επέβλεψε διάφορους επιχειρηματικούς μετασχηματισμούς, την ανάπτυξη και εφαρμογή επιτυχημένης στρατηγικής σε επιχειρηματικές μονάδες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά και μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων.

Από το 2007 έως το 2015 διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Commerzbank με αρμοδιότητες που συμπεριλάμβαναν και τον τομέα των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Commerzbank παγκοσμίως.

Διετέλεσε επίσης Επικεφαλής του τομέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Dresdner Bank σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατέχει Bachelor of Science (BSc.) από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης της Φρανκφούρτης και συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα διοίκησης στο Harvard Business School, στο Institut Européen d'Administration des Affaires (INSEAD), στο International Institute for Management Development (IMD), στη Σχολή Διοίκησης του St. Gallen, καθώς και στο BadenBadener Unternehmergespräche (BBUG).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Οι επιλογές σας έχουν σημασία, μην επιτρέπετε να σας χειραγωγούν» - Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης ενόψει Ευρωεκλογών

Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης με στόχο την προστασία των εκλογικών διαδικασιών στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έδωσαν στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ERG...

Σκύρος: Οι 65 παράνομοι μετανάστες στο κλειστό γήπεδο - Από που ξεκίνησαν - Πώς μεταφέρθηκαν

Όπως αποκάλυψε το eviaonine στις 4 ξημερώματα εντοπίστηκαν στην παραλία Καρεφλού 65 παράνομοι μετανάστες Συριακής καταγωγής που μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του νησιού. ...

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που έκλεβε έξυπνες συσκευές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία, ένα 45χρονο αμέσως μετά τη διαφυγή ...

Φόρτωση άρθρων...