Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Πάτρα: Απείλησαν μάρτυρα οι βομβιστές του ΑΤΜ

Ελλάδα
Tags: Πάτρα, ATM

Έμπειροι, καλά διαβασμένοι και ψύχραιμοι ήταν οι δυο άγνωστοι που ανατίναξαν το ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη ενός σούπερ μάρκετ στην Οβρυά της Πάτρας. Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν ότι τα ρολά ασφαλείας κλείνουν ακριβώς τα μεσάνυχτα και «χτύπησαν» λίγα λεπτά πριν, ενώ φρόντισαν να απομακρύνουν έναν μάρτυρα.

Ο φύλακας ενός διπλανού εργοταξίου είδε τους δυο αγνώστους που φορούσαν κράνη να φτάνουν έξω από το σούπερ μάρκετ με μια μοτοσικλέτα που έφερε αθηναϊκές πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά εκείνοι τον διέταξαν απειλητικά να απομακρυνθεί. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν εκρηκτικά στο μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας και προκάλεσαν έκρηξη που σήκωσε στο πόδι την περιοχή, καθώς τμήματα του ΑΤΜ που διαλύθηκε κυριολεκτικά εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση και στο σούπερ μάρκετ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Οι δράστες άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα, κάποιες από τις οποίες καταστράφηκαν από την έκρηξη και τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σκόρπισαν ολόγυρα, ωστόσο δεν μπήκαν στον πειρασμό να τα μαζέψουν. Αμέσως μετά, ανέβηκαν στη μηχανή και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την εθνική οδό Πατρών- Πύργου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση έχουν πάρει κατάθεση από τον μάρτυρα που έδωσε την περιγραφή των βομβιστών και της μοτοσικλέτας και εξετάζουν οπτικό υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί το ύψος του ποσού που άρπαξαν οι δυο κακοποιοί, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν ανατινάξει ΑΤΜ και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που έκλεβε έξυπνες συσκευές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία, ένα 45χρονο αμέσως μετά τη διαφυγή ...

Πουλήθηκε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Το αγόρασε Τούρκος επενδυτής για να πάρει Golden Visa

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο πέρασε στα χέρια ενός Τούρκου επενδυτή, με σκοπ...

Φόρτωση άρθρων...