Κυριακή
02 Ιουνίου 2024

Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της δίκης των έξι προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας. Οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν να κατέχουν μεταξύ άλλων πυροκροτητές και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης C4, σύμφωνα με το pelop.gr.

Πρόσφατα συνελήφθη, όπως είναι γνωστό ένας ακόμη 38χρονος αντιεξουσιαστής για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης», που εκινείτο στους ίδιους χώρους με τους «7» και ήδη είναι και αυτός προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει τον περασμένο μήνα, αλλά αναβλήθηκε και παρέστη ανάγκη να προσδιοριστεί τάχιστα εκ νέου, διότι υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης του 18μήνου για τους έξι προφυλακισμένους, καθώς λήγει στις 17 Ιουλίου.

Η δικάσιμος προσδιορίστηκε παρότι μία μέρα προ της προηγούμενης συνεδρίασης είχαν γίνει γνωστές οι δικαστικές συνθέσεις του μηνός Μαΐου και ως εκ τούτου έπρεπε κανονικά να γίνει ο προσδιορισμός από τον Ιούνιο και μετά. Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές υποστήριξαν στην «Π» ότι «είναι σύννομος ο προσδιορισμός ας είναι γνωστή η σύνθεση της έδρας, γιατί είναι υπαρκτός και αιτιολογημένος ο κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων».

Σε σχέση με την προηγούμενη αναβληθείσα δίκη, παραμένουν στην έδρα η πρόεδρος Ουρανία Βασιλειάδου και ο εισαγγελέας Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, ενώ νέοι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι η Ιωάννα Ξυλιά και ο Διονύσης Γιαννούλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

B. Κικίλιας: «Απετράπησαν τα χειρότερα στη Ζάκυνθο» - Πρόστιμο 2.578 ευρώ σε 55χρονη για εμπρησμό από αμέλεια

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.578 ευρώ επέβαλε η Πυροσβεστική σε 55χρονη Γερμανίδα στη Ζάκυνθο, η οποία έκαιγε ξερά χόρτα σε ακαθάριστο οικοπεδικό χώρο δίπλα σε πυκνή δασική βλάστηση...

Αγρίνιο: Μαγαζάτορας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πελάτες επειδή… δεν τους άρεσε το φαγητό

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις αγνώστους έπεσε ένας 52χρονος επιχειρηματίας στο Αγρίνιο, μέσα στο κατάστημα εστίασης που διατηρεί στο Παναιτώλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συ...

Φόρτωση άρθρων...