Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

CNN: Γιατί «χάλασε» η συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός

Πλανήτης

Οι συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός για τους ομήρους στη Γάζα «πάγωσαν» καθώς το Ισραήλ εντείνει τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Στην πιο πρόσφατη αντιπρότασή της τη Δευτέρα, η Χαμάς ζήτησε από το Ισραήλ να συμφωνήσει εκ των προτέρων σε μια αρχική παύση 12 εβδομάδων στις μάχες αντί για έξι εβδομάδες, δημιουργώντας ένα σημαντικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, λένε στο CNN πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αντιτίθενται σθεναρά στη συμφωνία για πιο μακροχρόνια παύση, καθώς πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα διέφερε από τη συμφωνία για έναν αποτελεσματικό τερματισμό του πολέμου.

Εν τω μεταξύ, οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο Κάιρο τις τελευταίες ημέρες, έχουν σε μεγάλο βαθμό διαλυθεί με τις αποχωρήσεις της Χαμάς και των ισραηλινών αντιπροσωπειών, καθώς και του διευθυντή της CIA, Μπιλ Μπερνς, ο οποίος είχε περάσει την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή προσπαθώντας να φέρει τις δύο πλευρές κοντά. Οι μεσολαβητές του Κατάρ, της Αιγύπτου και της Αμερικής θα συνεχίσουν τις συζητήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μύδροι Νετανιάχου κατά Διεθνούς Δικαστηρίου: «Απορρίπτω τη σύγκριση με τους μακελάρηδες της Χαμάς, έχετε θράσος»

Μύδροι Νετανιάχου κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο κατηγόρησε για αντισημιτισμό, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι το «παράλογο και...

Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και ηγέτη της Χαμάς ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατ...

Φόρτωση άρθρων...