Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Νίκη του BREMAIN με 52% έναντι 48% του BREXIT

Πλανήτης

Mε 52% προηγείται το BREMAIN έναντι 48% του BREXIT, σύμφωνα με exit polls του SKY NEWS.

Οι κάλπες του δημοψηφίσματος έκλεισαν στις 12 ώρα Ελλάδας και 10 ώρα Αγγλίας, και ήδη έχει αρχίσει η καταμέτρηση.

Εντύπωση προκαλεί το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα το οποίο ανεπίσημες πληροφορίες ανεβάζουν στο 75 με 80% των ψηφοφόρων.

kalp708

Τα πρώτα αποτελέσματα

Οι κάλπες, που είχαν ανοίξει στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος), έκλεισαν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) και, πλέον, όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα από τα 382 εκλογικά κέντρα ανά τη βρετανική επικράτεια, για να μάθουν τι αποφάσισαν 46,5 εκατ. ψηφοφόροι στο νησί.

Ήδη, στην πρώτη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης (δεν διενεργήθηκαν exit polls), το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov έδωσε ποσοστό 52% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και 48% υπέρ της αποχώρησης.

Η καταμέτρηση ξεκίνησε αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, κάθε ένα από τα 382 τοπικά κέντρα καταμέτρησης των ψήφων θα ανακοινώνει τα αποτελέσματά του.

Το πρώτο αποτέλεσμα αναμένεται περί τις 02:00 (ώρα Ελλάδος) από το Γιβραλτάρ.

Επί βρετανικού εδάφους, τα εκλογικά κέντρα του Σάντερλαντ, στη βορειοανατολική Αγγλία, όπως και εκείνο του Γουάντσγουορθ στο Λονδίνο, αναμένεται να δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα γύρω στις 00:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή.

Ένα μεγάλο κύμα αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 02:00 (04:00 ώρα Ελλάδος) το πρωί, το οποίο θα ακολουθηθεί από ένα δεύτερο, δύο ώρες αργότερα. Η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη διαφορά μεταξύ του «Remain» και του «Leave» (σ.σ. γνωστού και ως Brexit).

Το ποσοστό της συμμετοχής στο δημοψήφισμα, το οποίο θα έχει ανακοινωθεί νωρίτερα, μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη ένδειξη για το αποτέλεσμά του. Αν είναι υψηλό, μπορεί να ευνοεί το στρατόπεδο του Remain.

Ήδη, πληροφορίες που μετέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι τον επικεφαλής της Εφορευτικής Επιτροπής της Σκωτίας, έκαναν λόγο για συμμετοχή των Σκωτσέζων στο δημοψήφισμα σε ποσοστό περί το 70%-80% ή και παραπάνω. Το γεγονός αυτό ευνοεί σαφώς το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, καθώς οι πολίτες της Σκωτίας, οι οποίοι το 2014 είχαν ψηφίσει υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του Remain.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιος είναι ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι - Τι θα συμβεί αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του

Ο Εμπραχίμ Ραΐση, 63 ετών, ένας σκληροπυρηνικός κληρικός, εξελέγη πρόεδρος του Ιράν το 2021 όταν διαδέχθηκε τον μετριοπαθή Χασάν Ροχανί. Κατά τη θητεία του ως πρόεδρος, έχει ηγηθεί...

Η Βαγδάτη προσφέρει βοήθεια στις έρευνες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου

Οι αρχές του Ιράκ έδωσαν εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Ερυθρά Ημισέληνο και σε άλλους αρμόδιους φορείς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο γειτονικό Ιράν και να συμμετάσχουν ...

Φόρτωση άρθρων...