Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγιε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ», χωρίς ακόμη να υπάρχει απάντηση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, Ισραηλινός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι η Χαμάς ενέκρινε μια «ήπια» αιγυπτιακή πρόταση που δεν ήταν αποδεκτή από το Ισραήλ.

Παράλληλα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν να μην πάρουν τοις μετρητοίς την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχεται μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι όροι που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν είναι αυτοί με τους οποίους συμφώνησε το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Το Ισραήλ είχε τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι «δεν ήταν στην ίδια σελίδα με τη Χαμάς» όσον αφορά τη συμφωνία, και αντ' αυτού ξεκαθάρισε ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με Αιγύπτιους και Καταριανούς αξιωματούχους, μια συμφωνία εκεχειρίας θα εφαρμοζόταν σε διάφορα στάδια, βάσει των οποίων η Χαμάς θα απελευθέρωνε ομήρους, με αντάλλαγμα την υποχώρηση των Ισραηλινών στρατιωτών από τη Γάζα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόρεια Μακεδονία: Επαναληπτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα στις 22 Μαΐου – Αντιδρά το αλβανικό κόμμα

Επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου αποφάσισε το εκλογοδικείο της χώρας, λόγω παρατυπιών που σημειώ...

Ταϊβάν: Άγριο ξύλο στη βουλή μεταξύ βουλευτών

Ο κακός χαμός έγινε στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν όταν βουλευτές έπαιξαν ξύλο μεταξύ τους εν μέσω σφοδρής διαμάχης για τις κοινοβουλευτικές μεταρρυθμίσεις. Το απίστευτο σκηνικό συνέβη...

Φόρτωση άρθρων...