Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Πλανήτης

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street Journal που επικαλείται Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός, την οποία παρουσίασε στη Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Γιαχία Σινουάρ, ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται σε τούνελ στον θύλακα και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, δεν έχει ανταποκριθεί, δήλωσαν οι Αιγύπτιοι οι αξιωματούχοι.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους είτε όχι

«Ο Σινουάρ αναμένεται να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», προσθέτουν οι αξιωματούχοι στη WSJ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους «Times of Israel» που επικαλούνται Ισραηλινό αξιωματούχο, το υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου αναμένει ότι η Χαμάς θα ανακοινώσει επίσημα την απόρριψη της πρότασης.

«Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά ότι η Χαμάς θα απορρίψει επίσημα την τελευταία προσφορά για τους ομήρους και την εκεχειρία», δήλωσε ο Ισραήλ αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...