Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Επιμένει στις πολιτικές του φαιδρότητες ο Φίλης

Πολιτική

«Δημοκρατική παρέμβαση χαρακτήρισε τις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά της διαδήλωσης με κεντρικό μήνυμα «Παραιτηθείτε», ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως οι αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών στην διαδήλωση, βοήθησε «να αποκαλυφθούν όσοι δοκίμασαν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο «έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να ασκείται πολιτική με hastag».

«Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον Σεπτέμβριο νέα λαϊκή εντολή με βάση τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης και των οδυνηρών συμβιβασμών του Ιουλίου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Παιδείας.

O Νίκος Φίλης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «στοχοποιεί» την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιλέγοντας την τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων, δηλαδή, με τον διασυρμό και την ηθική εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου».

Ως προς της αλλαγές στον εκλογικό νόμο, τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, ως πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας διασφαλίζεται μόνο μέσα από μία ισχυρή ΝΔ

Μήνυμα ενόψει των Ευρωεκλογών 2024 έστειλε ο Μάκης Βορίδης, σε εκδήλωση της ΝΔ στον Μαραθώνα. «Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, μεταξύ αυ...

Φόρτωση άρθρων...