Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: «Καμία αναθεώρηση αμυντικών συμφωνιών με το Ισραήλ»

Με επίκεντρο τη κρίση στη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε τους στενούς δεσμούς της Ελλάδας με το Ισραήλ, τις αμυντικές συμφωνίες και τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως παραμένουν ισχυροί οι αμυντικοί δεσμοί της Ελλάδας με το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τώρα δεν είναι η ώρα να επανεξεταστεί μια μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένης μιας σύμβασης 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εκπαίδευση της ελληνικής αεροπορίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τις ειρηνευτικές προσπάθειες της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή και τόνισε τη σημασία των υψηλών αμυντικών δαπανών λόγω της γεωπολιτικής δυναμικής και της εκτεταμένης μεσογειακής ακτογραμμής της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Ερντογάν : Νέα σοβαρή πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι «οι δηλώσεις του ανήμερα της 105ης επετείου της Γε...

Φόρτωση άρθρων...