Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Μόνο ο Ελ Καμπί και ο Ρονάλντο πέντε γκολ σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ιστορία έγραψε ο Αγιούμπ Ελ Καμπί το βράδυ της Πέμπτης καθώς ο Μαροκινός έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σκοράρει πέντε γκολ σε μια ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Αθλητισμός

Στην ιστορία του Ολυμπιακού θα μείνει για πάντα ο Αγιούμπ Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός killer ήταν ο μεγάλος ήρωας του Ολυμπιακού στα διπλά παιχνίδια με την Άστον Βίλα και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Ο 30χρονος φορ έφτασε τα 10 γκολ στο Conference League και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης. Παράλληλα κατάφερε να σημειώσει και ένα ιστορικό επίτευγμα προσθέτοντας το όνομα του δίπλα σε αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με τα πέντε του γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών του Conference League ο Ελ Καμπί έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σημειώνει τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων στη φάση των «4» μιας διοργάνωσης της UEFA.

Ο Πορτογάλος «θρύλος» ήταν μέχρι και χθες ο μοναδικός ever που είχε πετύχει πέντε γκολ σε μια ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2016/17 ο Ρονάλντο είχε «ματώσει» τα δίχτυα της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πετυχαίνοντας συνολικά πέντε γκολ στα δύο παιχνίδια με τους Βαυαρούς. Είχε σκοράρει δύο γκολ στο Μόναχο, ενώ είχε πετύχει χατ τρικ στη ρεβάνς της Μαδρίτης, έχοντας πετύχει τα δύο από τα τρία του τέρματα στην παράταση.

Ο Ελ Καμπί από χθες είναι μόλις ο δεύτερος ever που πετυχαίνει πέντε γκολ σε μια ημιτελική φάση σε διοργάνωση της UEFA. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως ο Ελ Καμπί το κατάφερε μέσα σε δύο 90λεπτα, σε αντίθεση με τον Κριστιάνο που είχε χρειαστεί και τα 30 εξτρά λεπτά της παράτασης στη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ακόμη, με τα δύο γκολ που πέτυχε χθες ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έπιασε τους Κώστα Μήτρογλου και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με 15 γκολ. Το εντυπωσιακό είναι πως εκείνος πέτυχε αυτά τα τέρματα σε 18 παιχνίδια ενώ ο Έλληνας φορ χρειάστηκε 44 παιχνίδια και ο Τζόρτζεβιτς 83. Μπροστά του πλέον έχει μόνο τον Ελ Αραμπί που έχει 20 γκολ σε 57 παιχνίδια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) του Τζόκερ στην κλήρωση 2755 της Κυριακής. Και στη δεύτερη κατηγορία (5) δεν βρέθηκε τυχερός. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η...

Φόρτωση άρθρων...