Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Με… γνώμονα το πρώτο ματς για το 2-0 στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα στο Game 2 των πλέι οφ και θα κυνηγήσει το 2-0 που θα του δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Αθλητισμός

Έχοντας πάρει ήδη από το πρώτο ματς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» αυτό που ήθελε, δηλαδή πίσω το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με λιγότερη πίεση την Μπαρτσελόνα, στο Game 2 της σειράς, επί καταλανικού εδάφους ξανά, τη νύχτα της Παρασκευής (26/4, 22:00).

Με το… μέταλλο του φιναλίστ της διοργάνωσης τις δύο σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του αποδείχτηκαν ανώτεροι από τους «μπλαουγκράνα» και με τους Φιλίπ Πετρούσεφ και Αϊζάια Κάνααν ηγέτες έκαναν το 1-0 στη σειρά, νικώντας με 77-75. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το 2-0 μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά ακόμη και σε περίπτωση ήττας, θα έχουν δύο ματς στο ΣΕΦ τη Μεγάλη Τρίτη (30/4, 21:30) και την Μεγάλη Πέμπτη (2/5, 19:45) στην προσπάθεια να φτάσουν τις 3 νίκες και να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Βερολίνου (24-26/5).

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια πως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν… χαλαροί στον δεύτερο αγώνα, αφού σε αυτό το επίπεδο ο συναγωνισμός είναι τέτοιος που τα πάντα μπορούν να συμβούν και ιδανικά θέλουν ν’ αποφύγουν, μετά το πρώτο βήμα, να επιστρέψουν στη Βαρκελώνη για Game 5 την Τετάρτη του Πάσχα (8/5).

«Κλειδί» ο Πετρούσεφ

Ο τραυματισμός του Φιλίπ Πετρούσεφ προς τα τέλη του πρώτου αγώνα στο γόνατο… ευτυχώς για τον Σέρβο σέντερ και τον Ολυμπιακό δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα σοβαρός. Υπέστη διάταση έσω πλαγίου και όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Media Day της Τετάρτης (25/4) θα αποφασιστεί ανήμερα του Game 2 αν θ΄ αγωνιστεί ή όχι. Ο Πετρούσεφ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο Game 1, με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ δεν προπονήθηκε την Τετάρτη για να μην επιβαρύνει το τραυματισμένο γόνατο.

Διαιτητές του Game 2, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Μετά το μπρέικ στο Μονακό (91-95 στην παράταση), η Φενέρμπαχτσε θα προσπαθήσει να κάνει το 2-0 απέναντι στους Μονεγάσκους, το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 20:00), στο Salle Gaston Medecin.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη νίκη στην Formula 1 για τον Νόρις

Ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1, στο GP του Μαϊάμι, την οποία και πήρε με μια εξαιρετική εμφάνιση σε συνδυασμό με το… σκριν από το όχημα ασφαλείας.

Φόρτωση άρθρων...