Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός: Η ιδιαίτερη προπόνηση του Μεντιλίμπαρ, το πλάνο για Άστον Βίλα και η ομιλία

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για Αγγλία ενόψει του πρώτου ημιτελικού με την Άστον Βίλα, για το Conference League, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δούλεψε σε συγκεκριμένα πράγματα στην προπόνηση ενώ το πλάνο της ενδεκάδας είναι έτοιμο

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για την Αγγλία όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (2/5) την Άστον Βίλα στην πρώτη τους κόντρα για τα ημιτελικά του Conference League.

Το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός αναφέρει πως στις 20:00 θα δώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Τους παίκτες θα εκπροσωπήσει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Θα ακολουθήσει προπόνηση (21:00) στο «Villa Park», που θα είναι και η τελευταία πριν την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Στην αποστολή θα είναι και οι Ντόη, Μασούρας, οι οποίοι πάντως δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν καθώς είναι τιμωρημένοι.

Ο Μεντιλίμπαρ δούλεψε την Τρίτη στο Ρέντη, πάνω και σε στατικές φάσεις. Η Άστον Βίλα είναι μια ομάδα που έχει καλά ποσοστά και στις στατικές φάσεις και Βάσκος προπονητής θέλησε να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα και σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα και ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί τις δικές του στημένες φάσεις για να απειλήσει.

Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί και ύψος στην ενδεκάδα του. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται ο Βιθέντε Ιμπόρα να πάρει φανέλα βασικού. Ο 36χρονος χαφ, τελευταία έδειξε πως έχει βρει ρυθμό και μπορεί να αποτελέσει έναν από τους παίκτες – κλειδιά.

Ο Ολυμπιακός και ο Ιμπόρα του Ουνάι Έμερι

Ο Μεντιλίμπαρ έχει καταλήξει σε σχήμα με τρία χαφ και ο Ιμπόρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά και τον Ουνάι Έμερι, κάτω από τις οδηγίες του οποίου έχει παίξει σε 171 παιχνίδια. Τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την Σεβίλλη. Μαζί με τον τεχνικό την Άστον Βίλα, έχει κατακτήσει 4 Europa League.

Είναι ένας σημαντικός παράγοντας αφού γνωρίζει καλά την τακτική που ακολουθεί ο Έμερι! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τις πιθανότητες του να πάρει φανέλα βασικού ο Αντρέ Όρτα.

Από εκεί και πέρα οι άλλοι δέκα της ενδεκάδας θα είναι οι εξής: Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Καμπί.

Τι ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε στους παίκτες του, τονίζοντας τους πως απαγορεύονται τα αβίαστα λάθη στην άμυνα. Θέλει να δει πάθος και επιθετική άμυνα στην μπάλα καθώς και τις γραμμές να είναι κοντά η μία στην άλλη.

Η Άστον Βίλα είναι μια ομάδα που δίνει γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια της και ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε από τους παίκτες του να μην παρασυρθούν σε αυτό, αν και ο ίδιος θέλει ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και επιθέσεις σε πρώτο χρόνο.

Επεσήμανε στους “ερυθρόλευκους” πως είναι παιχνίδι που μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν και να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία, αρκεί ακολουθήσουν πιστά το πλάνο.

Έδειξε και βίντεο με τα υπέρ και τα κατά της Άστον Βίλα. Είναι μια ομάδα, που ξέρει να εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις, αλλά βάζει και πολλούς παίκτες στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Συνήθως παίζει σύστημα 4-4-2 με παραλλαγές, με τον Ουνάι Έμερι να “κατεβάζει” ακόμα και 6 παίκτες στην αντίπαλη περιοχή.

Χρησιμοποιεί πολύ και τον τερματοφύλακα στην δημιουργία, ενώ δημιουργεί υπεραριθμίες στα άκρα. Βέβαια παίζει πολύ ψηλά και αυτό μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να βγάλει επιθέσεις σε πρώτο χρόνο με κλέψιμο της μπάλας.

Και σε αυτό το κομμάτι ο Ιμπόρα έχει ένα συν, αφού μπορεί να γίνει ο “εγκέφαλος” της αμυντικής λειτουργίας δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την διάταξη στην αμυντική λειτουργία αλλά και να αποτελέσει τον πέμπτο παίκτη στην άμυνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ισοπαλία με… χαμένο τον ιδανικό αυτόχειρα Παναθηναϊκό

Εμφανώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, προηγήθηκε 2-0, όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη, έφτασε στο 2-2 και έφυγε «νικητής» από τη Λεωφόρο αφού άφησε ...

Φόρτωση άρθρων...