Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Δοκιμάσαμε τo καλύτερο tiramisu, cheesecake αλλά και κρέμα στην Αθήνα

Ευ ζην

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη θέα ενός tiramisu ή ενός cheesecake;

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Η απάντηση (η οποία είναι και εύλογη) είναι ότι κανείς δεν μπορεί. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα γλυκά φτιάχνονται μπροστά του.

Ο lykavitos.gr επισκέφθηκε το fatto a mano στο Περιστέρι εκεί όπου ο ιδιοκτήτης του, ο κ. Γιάννης Νύκταρης έκανε μπροστά μας σε κλάσματα δευτερολέπτων τα αγαπημένα μας γλυκά. Να το δοκιμάσετε γιατί είναι πραγματικά γευστική εμπειρία. 

 

gluka

 

gluka

 

 

 

Το μυστικό τους οι άριστες πρώτες ύλες

Στο fatto a mano αγαπούν και στηρίζουνε τα ελληνικά προϊόντα και τους αρέσει να πειραματίζονται και να δημιουργούν γεύσεις από αγνές, 100% φυσικές ελληνικές πρώτες ύλες (φρέσκο γάλα, θυμαρίσιο μέλι, τσικουδιά, θυμάρι, φρέσκο ανθότυρο, μαστίχα Χίου, σαλέπι, λεμόνια, αμύγδαλα), τιμώντας τις υπέροχες πρώτες ύλες της χώρας μας, και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής μας την Κρήτη!

Όλα τα προϊόντα  τους είναι 100% φυσικά, χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά, διογκωτικά και πρόσθετες  χρωστικές ή αρωματικές πρώτες ύλες και γι’ αυτό τα γλυκά τους αξίζουν και με το παραπάνω. 

 

gluka

 

gluka

 

Που θα το δοκιμάσετε;

  • Περιστέρι Κ. Βάρναλη 21
  • Εξυπηρετεί efood & Wolt

 

Στην αρχαία Ελλάδα ανακαλύφθηκε το cheesecake

Και το cheesecake ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ελλάδα; Μπορεί κάτι τέτοιο να σας ακούγεται γραφικό, όμως, αυτή τη φορά, δεν πρόκειται για υπερβολή.

Ακόμη και το cheesecake (τσιζκέικ) φαίνεται πως είναι «πατέντα» αρχαιοελληνική.

Ο Αθήναιος ο Ναυκρατίτης, στο έργο του Δειπνοσοφισταί, κατέγραψε την πρώτη συνταγή για cheesecake το 230 μ.Χ, σαν ένα επιδόρπιο που σέρβιραν στους γάμους. Η συνταγή, αρκετά λακωνική, αφού αναφέρει ότι «χτυπούσαν το τυρί μέχρι να γίνει λεία κρέμα, το αναμείγνυαν μέσα σε ένα χάλκινο σκεύος με μέλι και σιτάρι, το έψηναν και το σέρβιραν αφού είχε κρυώσει». Βέβαια, το cheesecake του τότε, μοιάζει περισσότερο με μακρινό συγγενή των πολύπλοκων συνταγών του σήμερα.

 

gluka

 

 

gluka

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρθροσκόπηση γόνατος: Αντιμετωπίζει τον πόνο;

Υπάρχουν φορές που ο πόνος στο γόνατο δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα αρκετών αθλητών και μη, με αποτέλεσμα ο ασθενής, σε πολλές συζητήσεις με το περιβάλλον του να αναρωτιέ...

Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Ωοθηκών και είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Σημειώνεται ότι ο καρκίνος των ωοθηκών αφορά ...

Φόρτωση άρθρων...