Άγρια κόντρα Κικίλια-Παρασκευόπουλου στη Βουλή για τις φυλακές τύπου Γ'

45

Άγρια κόντρα ανάμεσα στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, Βασίλη Κικίλια, ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2018.

Ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών, γνωστός ως "νόμος Παρασκευόπουλου", βρέθηκε πριν από λίγο στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή.

"Διαψεύδεται η καταστροφολογία της αντιπολίτευσης", είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος και χαρακτήρισε "τερατολογίες" όσα λέγονται για την εγκληματικότητα "διότι διαψεύδονται από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ και οι αναφορές αυτές κάνουν κακό στη χώρα".

"Είναι πρόκληση εσείς να ανεβαίνετε στο βήμα και να σχολιάζετε την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί όσα χρόνια και αν περάσουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και της εγκληματολογίας, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον απίστευτο πρώτο νόμο σας που κατήργησε τις φυλακές Γ΄ Τύπου στο Δομοκό και άνοιξε τις υπόλοιπες φυλακές για να είναι έξω δυστυχώς εγκληματίες, το βαρύ ποινικό δίκαιο, τρομοκράτες και να ζούμε στην καθημερινότητά μας, ως κοινωνία, τον τρόμο, τον φόβο και την αίσθηση ότι η ΕΛΑΣ μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της αλλά με τους δικούς σας νόμους είναι πάλι έξω και παρανομούν. Πραγματικά, με λυπεί αυτό", είπε ο Βασίλης Κικίλιας που έσπευσε να επικαλεστεί δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου ότι ο νόμος αυτός κάποια στιγμή θα καταργηθεί.

"Είναι κρίμα κ. Παρασκευόπουλε, γιατί μας ακούνε συγγενείς θυμάτων, εγκληματιών που αποφυλακίστηκαν κάνοντας χρήση του νόμου σας! Ένα είναι βέβαιο: Όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα νομοθετήσει άμεσα τις φυλακές τύπου Γ'", είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

"Η αναφορά μου στο ότι ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί καθόλου δεν σημαίνει ότι όταν θεσπίστηκε, δεν έπρεπε να θεσπιστεί για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Είπα ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος, μόλις έχουμε ένα νέο ποινικό κώδικα με άλλους όρους εφαρμογής", είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

"Όσο για τους συγγενείς, όλοι εκφράζουμε τη θλίψη μας. Δυστυχώς υπάρχει υποτροπή μετά την αποφυλάκιση σε όλες τις ηπείρους, σε όλα τα χρόνια πάντοτε, και κάποιοι συγγενείς θρηνούν. Έχουν τη συμπαράστασή μας, θλιβόμαστε μαζί τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για περισσότερη ασφάλεια”, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ