«Έκλεισε» η δημοπρασία: Μέχρι το μεσημέρι η ανακοίνωση για τις τηλεοπτικές άδειες

9

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ολόκληρωθεί και μέχρι το μεσημέρι θα γίνει η ανακοίνωση για τους νέους καναλάρχες αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Έχει ζητηθεί από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία να αποφύγουν τις τηλεοπτικές κάμερες μέχρι την επίσημη ανακοίνωση και για αυτό το λόγο έχουν κληθεί οι οδηγοί των οχημάτων τους να τους παραλάβουν από το προαύλιο της ΓΓΕΕ.

Επιπλέον, ο αστυνομικός διευθυντής έχει ζητήσει από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια να επιστρέψουν στις θέσεις που αρχικά τους είχαν δοθεί.

Δεύτερη νύχτα αγωνίας πέρασαν, όχι μόνο οι υποψήφιοι καναλάρχες αλλά και οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατακύρωση της πρώτης τηλεοπτικής άδειας διάρκεσε δεκαπέντε ολόκληρες ώρες, καθώς ξεκίνησε χθες μετά τις εννιά το πρωί και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας ξεκίνησε χθες το πρωί και παραμένει άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε. Ενώ λοιπόν αναμενόταν ότι το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωνόταν το αργότερο χθες αργά το βράδυ, φαίνεται ότι τελικώς δεν θα ολοκληρωθεί πριν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Είναι λογικό ότι η σωματική και πνευματική κόπωση αρχίζει πια και κάνει έντονη την παρουσία της στη διαδικασία, ενώ προφανές είναι πως στην τέταρτη και κρισιμότερη δημοπρασία απαιτούνται πνευματική διαύγεια, γερά νεύρα και ατσάλινο στομάχι.

Εφόσον λοιπόν η πρώτη άδεια απαίτησε διαδικασία 15 ωρών, κανείς δεν γνωρίζει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την κατακύρωση της τέταρτης.

Εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετείχαν στις δύο προσομοιώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, εξηγούσαν πριν την έναρξη του διαγωνισμού, ότι η διαδικασία του τελευταίου γύρου σε μια δημοπρασία, μοιάζει με την «θεωρία του δειλινού», τμήμα της πασίγνωστης πλέον «θεωρίας των παιγνίων».

Οι παίχτες στον τελευταίο γύρο, παρά την σωματική και πνευματική εξουθένωσή τους, ποντάρουν τα ρέστα τους και συνήθως συμπεριφέρονται «σαν να μην υπάρχει αύριο», όπου όλα τα προγνωστικά ανατρέπονται για να κερδίσει ο πιο έμπειρος, ή ο πιο ψύχραιμος και σε πολλές περιπτώσεις, ο πιο τυχερός!

Θα πρέπει επίσης να υπολογιστεί, ότι ακόμη και μετά την λήξη του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί ένα μεγάλο διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες (υποψηφίους, νομικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής) και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.