Έρχεται νέα καταιγίδα αποκαλύψεων για τα ελληνικά όπλα στον ISIS και τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης

86

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία καθώς,  όπως προκύπτει μέρα με την ημέρα, το πολυδαίδαλο «βαρέλι» της σκοτεινής υπόθεσης δείχνει να μην έχει πάτο.

Επιπλέον, τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και καταδεικνύουν τον ρόλο που διαδραμάτισε τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος, έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς πλέον φαίνεται, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση, πως το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου είχε δοσοληψίες με τον διαβόητο ISIS ήδη από το καλοκαίρι του 2014 και η δράση του είχε εντοπιστεί από ευρωπαϊκές υπηρεσίες κατά του λαθρεμπορίου όπλων.

«Ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου όπλων, ως κατασκευαστής σφαιρών, που έφυγαν από την Αξιούπολη του Κιλκίς και κατέληξαν στη Ράκα», ανέφερε η κυρία Σπυράκη παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα τεκμήρια που αφορούν την εταιρία ιδιοκτησίας του με την επωνυμία «Olympic Industries S.A.».

Όπως επεσήμανε με νόημα, «ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS».

Συνδέοντας, μάλιστα, τη δράση του αυτή με τις συχνές επισκέψεις που έκανε στο υπουργείο Άμυνας, είτε για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της ίδια περιοχής, είτε με προτάσεις για να αναλάβει έργα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, η γαλάζια εκπρόσωπος σημείωσε ότι «όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο, από κάτω βρίσκεται ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος».

Γι΄ αυτό και εξήγγειλε πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έτσι ώστε να δώσουν εξηγήσεις οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «αν ήλεγξαν τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου όταν τον υποδεχόταν ως εκπρόσωπο άλλης χώρας, ως μεταφορέα και ως επενδυτή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

«Για εμάς το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει. Και δεν πρόκειται να κλείσει έως ότου διαλευκανθεί ως το τέλος», ανέφερε η κυρία Σπυράκη, επιμένοντας να θέτει το ερώτημα εάν η κυβέρνηση, πριν αρχίσει να έχει οποιασδήποτε μορφής σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο, ρώτησε σχετικά την αρμόδια Αρχή της Ε.Ε. Ενώ σε ερώτημα για το γεγονός ότι τα έγγραφα που επικαλέστηκε είχαν ανέφεραν ως περίοδο εντοπισμού της πιθανής λαθρεμπορικής δράσης του Έλληνα επιχειρηματία ημερομηνία (26 Ιουλίου 2014) που ανάγεται στην εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης, απάντησε:

«Με τον κ. Παπαδόπουλο δουλειές έκανε η επόμενη κυβέρνηση. Δουλειές έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επί κ. Καμμένου. Δεν κάναμε καμιά δουλειά με τον κ. Παπαδόπουλο. Δεν είχαμε καμία επαφή με τον κ. Παπαδόπουλο».

«Κύριος υπεύθυνος ο Τσίπρας»

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι ο κύριος υπεύθυνος για όλες αυτές τις παθογένειες, που σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα εμφανίζονταν χωρίς τριγμούς, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Προτάσσει την ανάγκη η χώρα να επιστρέψει σε μια κανονικότητα η οποία έχει ανατραπεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Ήρθε ένας νέος πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος, και πολλοί τον πίστεψαν ότι θα άλλαζε τα πράγματα και αυτός παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες του συστήματος, το οποίο θα άλλαζε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

«Συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα, τα οποία φαίνονται τελείως κανονικά και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός» τόνισε. Και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη δραστηριότητα του φερόμενου ως μεσάζοντα. «Ο κ. Παπαδόπουλος, εθνικός μεσάζων του υπουργείου Άμυνας, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS, στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση διεθνώς» τόνισε.