Αλβανοί έκαψαν την ελληνική σημαία στους Αγιους Σαράντα (φωτο)

125

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική σημαία βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης ΔΕΕΕΜ (Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας) στους Αγιους Σαράντα.

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» Λεωνίδα Παππά, το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας έπεσε θύμα βανδαλισμού τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν κάποιοι την έκαψαν πάνω στο κοντάρι της.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως το γεγονός αυτό δεν το κατάγγειλαν στην Αλβανική Αστυνομία γιατί δεν έχει κανένα νόημα αφού και στα προηγούμενα περιστατικά που είχαν συμβεί, οι αρμόδιες Αρχές δεν έδειξαν την αρμόζουσα ευαισθησία, όπως θα έπρεπε στην προσβολή ενός εθνικού συμβόλου.

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του κ. Παππά:

«Η αφαίρεση ή το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας, στα γραφεία της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» στους Αγ. Σαράντα, κατάντησε πλέον μία ρουτίνα.
Το γεγονός που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα, δεν το καταγγείλαμε στην Αλβανική Αστυνομία γιατί αισθανόμαστε ότι δεν έχει κανέναν νόημα.

Εάν στα προηγούμενα περιστατικά, θα έδειχναν την αρμόζουσα ευαισθησία όπως θα έπρεπε στην προσβολή ενός εθνικού συμβόλου, δεν θα ήταν δύσκολο να βρουν τα ίχνη των δραστών αφού τα γραφεία μας είναι σε μία εμπορική περιοχή όπου σχεδόν όλα τα γειτονικά καταστήματα έχουν κάμερες. Ενημερώνουμε φίλους και εχθρούς πως τα αποθέματα μας είναι ανεξάντλητα!».