Αλιβιζάτος: Εάν ψηφίσουν λιγότεροι από 100.000 δεν άξιζε τον κόπο

55

Στην εκλογή ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη τήρηση της δεοντολογίας για τις εκλογές της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

"Υπάρχει κάποια έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ήδη από τον Σεπτέμβριο, ότι οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι είναι το 10% του εκλογικού σώματος. Μιλάμε για ένα ιλιγγιώδες νούμερο του ενός εκατομμυρίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, από το 1 εκατ. πιθανοί ψηφοφόροι είναι το 1/3, αυτό είναι το μόνο ας πούμε επιστημονικά θεμελιωμένο στοιχείο που έχω. Δεν σας κρύβω ότι ήμουν μέχρι την περασμένη εβδομάδα, μάλλον απογοητευμένος. Επειδή, κυκλοφόρησα και λίγο στην Περιφέρεια είναι πεσμένο πολύ το ενδιαφέρον...

Ξεκινάμε με τις 30.000 υπογραφές που ήταν αυτοί που υποστήριξαν τους υποψήφιους, θα βάλουμε τους φίλους, τους συγγενείς, άντε να φτάσουμε τις 100.000. 100.000 και κάτω το θεωρώ ότι δεν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η επιχείρηση και ήταν αποτυχία...

Εάν πλησιάσουμε τις 200.000 είναι μεγάλη επιτυχία”, είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη τήρηση της δεοντολογίας για τις εκλογές της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ερωτηθείς για το εάν ισχύουν οι καταγγελίες για διακίνηση ψηφοδελτίων ο Νίκος Αλιβιζάτος απάντησε μεταξύ άλλων ότι "δεν ξέρω ποιος το έχει κάνει, είναι βέβαιο ότι έχει γίνει. Έχουμε αποφασίσει ότι ψηφοδέλτια θα μοιράζει μόνο η Επιτροπή μας και για αυτό έβγαλε τη σχετική ανακοίνωση... Σε όλες τις ελληνικές εκλογές, οι υποψήφιοι βγάζουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια και τα μοιράζουν. Ένας έκανε λάθος, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι μόνο ένας. Νομίζω ότι το σταματήσαμε και νομίζω ότι πάμε καλά”.