Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής

77

Η οργάνωση «Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Αναλαμβάνουμε την επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/2 ως μία άμεση και πρώτη απάντηση στην πρωτοφανή και βίαιη απαγωγή του συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές τις Λάρισας ενώ βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας (από 21/2) με στόχο να του κάμψουν το ηθικό. Αυτή η προσπάθεια του κράτους έπεσε στο κενό αφού ο σύντροφος κλιμάκωσε με απεργία δίψας την Κυριακή 25/2», αναφέρει μεταξύ άλλων η οργάνωση σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η οργάνωση προσθέτει πως «η δράση μας δεν ήταν συμβολική», ενώ υπογραμμίζει ότι «όσο και να φυλάτε στόχους επιθέσεων, όσο και να φυλάτε τα ίδια τα τμήματα σας εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να τα καταστρέψουμε».

Ακόμα, αναφέρει ότι «ήταν η άμεση και πρώτη απάντηση στην πρωτοφανή και βίαιη απαγωγή του συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές τις Λάρισας».