Ανδρουλάκης: Θα λειτουργώ με πολιτική αυτονομία απέναντι στα συμφέροντα που χρεοκόπησαν την πατρίδα

44

«Θα αγωνιστώ για να είναι πρωταγωνιστής η παράταξή μας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσδιορίζοντας την στάση που θα κρατήσει στο νέο πολιτικό φορέα της προοδευτικής παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποσαφήνισε πώς εννοεί την έλλειψη επιρροής από τα συμφέροντα. «Θα παίρνουμε τις αποφάσεις μας με θεσμικό τρόπο και με διαφάνεια, με εσωτερική δημοκρατία. Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κόμμα, που τα μέλη του θα έχουν ρόλο, λόγο, θα μπορούν να συμβάλλουν και να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις. Αυτό πρέπει να είναι η δημοκρατική παράταξη τα επόμενα χρόνια κι αυτό θα είναι ο προσωπικός μου αγώνας» υπογράμμισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απεκδύθηκε τον τίτλο του «νούμερο 2» και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία τάσης. «Δεν διεκδικώ κανένα ρόλο, ούτε αποδέχομαι το νούμερο δυο. Είχα πάντα την πολιτική μου αυτονομία, έλεγα την άποψή μου, συγκρούστηκα εντός κι εκτός του κόμματος και πιστεύω με τίμησαν οι προοδευτικοί πολίτες και την πρώτη Κυριακή και την δεύτερη Κυριακή. Έτσι θα τους τιμήσω κι εγώ τα επόμενα χρόνια. Δεν έχω ανάγκη να κάνω κάποια τάση».

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πολιτικό όργανο που θα παίρνει τις αποφάσεις, που δεν θα είναι προϊόν του αρχηγού και της παρέας του, αλλά προϊόν μιας ευρύτερης συναίνεσης όλων των δυνάμεων, όλων των υποψηφίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ