Αποδιοπομπαίος τράγος ο Μουζάλας, για τα κυβερνητικά εγκλήματα στο Μεταναστευτικό;

283

Όλα δείχουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παραίτηση - αποπομπή Μουζάλα με αφορμή την χθεσινοβραδινή του αναφορά περί "Μακεδονίας".

Η αλήθεια πάντως είναι πως σε σχέση με τους αποδεδειγμένα ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ υπουργούς  της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΟ -ΑΝΕΛ, ο Γιάννης Μουζάλας ήταν ένα μη πολιτικό πρόσωπο (αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε) που γνώριζε σε βάθος το μέγεθος του προβλήματος. Αλλά έκανε και αρκετές υποχωρήσεις για να μην διαταραχτούν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες...

Από εκεί και πέρα πολλοί διαβλέπουν μια χρυσή ευκαιρία του οπορτουνιστή Τσίπρα να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά την πιθανή αποπομπή Μουζάλα, για να εκτονώσει την δικαιολογημένη οργή που υπάρχει στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας για την κυβερνητική ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και στο Μεταναστευτικό.

Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως και η δημόσια εμμονή του κυβερνητικού εταίρου Καμμένου στην παραίτηση Μουζάλα, είναι σε συννεονήση με κύκλους του Μαξίμου που θέλουν να μετατρέψουν τον υπουργό σε αποδιοπομπαίο τράγο της κυβέρνησης.

Το σίγουρο πως εάν προκριθεί η λύση της παραίτησης - αποπομπής Μουζάλα, το επόμενο βήμα είναι να επιδιωχθεί μια μίνιμουμ συναίνεση με την αντιπολίτευση στο μείζον θέμα του Μεταναστευτικού.

Με την τοποθέτηση ενός πολιτικού προσώπου που δεν ανήκει κυβερνητική πλειοψηφία στην θέση του συντονιστή υπερ-υπουργού.