Από το 'Μεγάλο μας Τσίρκο', στο τσίρκο Μεντράνο

395

Η "Ανάσταση" που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει μαζί με την Ανάσταση, μετατέθηκε με τον ίδιο τρόπο που μετατέθηκε και η αργία(απεργία) της Πρωτομαγιάς.

Ο "ταξικός αποστάτης" υπουργός Εργασίας εμπλέκεται-εμμέσως ή αμέσως- και στις δύο παράλληλες ιστορίες. Ποιος νοιάζεται όμως για την "αποστασία" του... pochette υπουργού. Άλλωστε, πέραν του ψυχαναλυτή του, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το ντιβάνι του κ. Κατρούγκαλου.

Toυ Χάρη Παυλίδη*

AdTech Ad

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον Αλέξη Τσίπρα, που κι αυτή τη φορά δεν έκανε σωστή πρόβλεψη. Το Πάσχα, είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες, θα έρθει μαζί με την "Ανάσταση" της οικονομίας. Την ίδια πρόβλεψη είχε κάνει και ο κυβερνητικός του εταίρος, ο Πάνος Καμμένος. Το Πάσχα και η Ανάσταση πέρασαν, αλλά η οικονομία συνεχίζει να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα εν τόπω χλοερό. Αποδεκτή η δραματοποίηση η οποία αποτελεί μέρος του κυβερνητικού αφηγήματος.

Ωστόσο παραμένει μυστήριο πως είναι δυνατόν οι εναπομείναντες θεατές να παρακολουθούν με ευχαρίστηση αυτή την άθλια παράσταση, και μάλιστα να χειροκροτούν το θίασο ενώ βλέπουν τους πρωταγωνιστές να φεύγουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Σύμφωνοι, κάποιοι εκ των συμπολιτών μας γοητεύονται να παρακολουθούν παράσταση τσίρκου με ταχυδακτυλουργούς, μάγους, κλόουν, ακροβάτες και θηριοδαμαστές. Επί δικτατορίας είχα τη τύχη να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη το "Μεγάλο μας Τσίρκο" με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καζάκο και τη Τζένη Καρέζη σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Δεν φανταζόμουν ότι επί δημοκρατίας θα έβλεπα να διαδραματίζονται όλα εκείνα που διακωμωδούσε εκείνη η παράσταση.

Προσωπικά απολογούμαι γιατί διέπραξα το λάθος-όπως πολλοί μετριοπαθείς δημοκράτες- να πιστέψω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα είχε σχέση με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του Λεωνίδα Κύρκου.

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος
Πηγή: news247.gr