Αυτοσχέδιο φυτίλι-εύρημα δίνει νέες διαστάσεις στο θρίλερ του θανάτου της Λαγούδη

122

Στη δημοσιοποίηση ενός στοιχείου που προκαλεί αίσθηση, προχώρησαν σήμερα από το Αγρίνιο, οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Δικηγόρους, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του μοιραίου Ι.Χ. από τον τεχνικό σύμβουλο Τάσο Δέδε, εντοπίστηκε βαμβάκι με εύφλεκτο υλικό (πετρέλαιο) συνδεδεμένο με καλώδιο που είχε αποκολληθεί από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στο πορτ – μπαγκάζ!

Οι δικηγόροι, υποστήριξαν ότι ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε ως «φυτίλι» για την ανάφλεξη και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του sinidisi.gr.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη! Το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξης, ο συνεργάτης του Κωστας Ζώης και ο Αναστάσιος Δεδες που είναι ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια της 44χρονης, πήγαν στην ασφάλεια Αγρινίου και έλεγξαν το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, το έκανα “φύλλο και φτερό”.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν Εισαγγελία Αγρινίου και έδωσαν τα νέα στοιχεία που έχουν συλλέξει με σκοπό την πρόοδο της προανάκρισης. Επίσης, ακολούθησαν τη διαδρομή που έκανε η Ειρήνη, μέχρι την παραλία Φωτμού, για να συλλέξουν στοιχεία για την υπόθεση.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που βρέθηκε κατά την αυτοψία στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, φαίνεται πως είναι ένα αυτοσχέδιο φυτίλι που ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο.

Ένα φυιτίλι που θα βοηθούσε στην εξάπλωση της φωτιάς σε ολόκληρο το αυτοκίνητο και πιθανότατα και σε μια καταστροφική έκρηξη που θα εξαφάνιζε κάθε στοιχείο, αφού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, είναι μεταξύ άλλων το ρεζερβουάρ της βενζίνης… Το φιτίλι, θα μετέτρεπε ουσιαστικά το αυτοκίνητο σε μια «ωρολογιακη βομβα», με την άτυχη Ειρήνη μέσα, στο πίσω κάθισμα…

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης, Βασίλης Ταουξής στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live: «Στο πίσω κάθισμα, βρήκαμε ένα φιτίλι, μία χειροτεχνική κατασκευή, βαμβάκι, βουτηγμένο στο πετρέλαιο, δεμένο σε καλώδιο που το έχουν αποξηλώσει από το πορτ μπαγαζ. Αν έφτανε η φωτιά στο πίσω κάθισμα, η φωτιά θα εξαπλωνόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που αυτό δεν έγινε ποτέ. Δε δείχνει αυτοκτονία, δείχνει ξεκαθάρισμα δολοφονία!»

Συμφωνα με τα όσα είπε ο κύριος Ταουξής, αυτή η αυτοσχέδια κατασκευή, “θα λειτουργούσε ως μοχλός μετάδοσης της φωτιάς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου”.

Και συμπλήρωσε: “Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο εύρημα… Αν κάποιος θέλει να καεί μόνος του, φέρνει ένα σύρμα, ένα καλώδιο κάτι. Αυτό δείχνει ότι αυτός που έδεσε το βαμβάκι, εκείνη τη στιγμή ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο. Ξήλωσε ένα καλώδιο και στην άκρη του έδεσε το βαμβάκι για να λειτουργήσει σαν μπουρλότο. Αλλά η φωτιά δεν έφτασε ποτέ στο πίσω μέρος”.

Όπως είπε στην εκπομπή, ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες: «Εγώ έλεγξα το αυτοκίνητο… συγκέντρωσα το υλικό που ήθελα, έχω βγάλει βίντεο και φωτογραφίες και τα ευρήματά μου, δε μπορώ να πω πολλά αλλά έχω ενημερώσει τους νομικούς παραστάτες της οικογένειας και περιμένω τα στοιχεία από τα εργαστήρια και όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα ευρήματα τα δικά μου και θα συντάξω μία έκθεση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η υπόθεση έχει σημαντικά ευρήματα που έχω καταγράψει.

Επισκέφθηκαν και τον τόπο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Η απόσταση του χωματόδρομου είναι 3,5 χιλιόμετρα… Θα δούμε αν υπάρχει διαφορά χρόνου με τον χρόνο που έχω βρει εγώ περίπου, με τον χρόνο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και πήρε φωτιά».

Όπως διευκρίνισε ο δεύτερος δικηγόρος, ο Κώστας Ζώης: «Τα στοιχεία αρχίζουν να οδηγούν στην βεβαιότητα και όχι στη σκέψη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Υπάρχει μαρτυρική κατάθεση ότι σταμάτησε σε βενζινάδικο και προμηθεύτηκε πετρέλαιο, τη στιγμή που υπάρχει ειδικό κουμπί που ανοίγει το πορτ μπαγκάζ και δεν χρειαζόταν να δώσει τα κλειδιά».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία βενζινά, στον οποίο σταμάτησε μια γυναίκα για να γεμίσει ένα μπιτόνι με πετρέλαιο την ημέρα της εξαφάνισης της 44χρονης, η γυναίκα του έδωσε τα κλειδιά του πορτ μπαγκάζ και του είπε τι να κάνει. Να πάρει δηλαδή από εκεί το άδειο μπιτόνι και να το γεμίσει με πετρέλαιο.

Κάποιοι είπαν ότι αν όντως ήταν η Ειρήνη Λαγούδη αυτή η γυναίκα, τότε ενισχύεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Το αυτοκίνητο που σταμάτησε στο συγκεκριμένο βενζινάδικο, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό της Ειρήνης Λαγούδη.

Όμως… αν όντως ήταν η ίδια που οδηγούσε το αυτοκίνητό της, γιατί να δώσει κλειδιά στον βενζινά; Δεν γνώριζε ότι το αυτοκίνητό έχει ειδικό κουμπί, με το οποίο ανοίγει το πορτ μπαγκάζ, χωρίς να χρειάζονται τα κλειδιά; Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η Ειρήνη Λαγούδη το είχε τρία χρόνια…