Βορίδης για Τσίπρα: Η απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας

42

«Φίλο της κυβέρνησης» αποκαλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος ταυτόχρονα, μέσω της συνέντευξής του στη «Βραδυνή της Κυριακής», εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηρίζει, έτσι, τον πρωθυπουργό «χαζογελώντα», «χαχανίζοντα», «απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας», ενώ αμφισβητεί και για τον πατριωτισμό του, αφού, όπως αναφέρει, «θα προσέφευγε (στις κάλπες) αν είχε ίχνος πατριωτισμού καταλαβαίνοντας ότι κάθε μέρα που παραμένει, καταστρέφει την πατρίδα».

Επιπλέον ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα κυβερνητικά αντίμετρα, αφού τα χαρακτηρίζει «δημοσιονομικά μέτρα» και προκειμένου να εφαρμοστούν, «πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5%», όπως υποστηρίζει.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι τα ψηφισμένα μέτρα δύσκολα θα ανατραπούν από μια επόμενη κυβέρνηση: «Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται, δεν θα είναι εύκολο να ανατραπούν», παραδέχεται συγκεκριμένα.

Και όσον αφορά την εξεταστική επιτροπή για την υγεία, ο κ. Βορίδης διατείνεται ότι αυτή πρόκειται να στοχοποιήσει «οποιονδήποτε αντιπολιτεύεται μαχητικά τον ΣΥΡΙΖΑ». Ζητά εξάλλου από τους πολίτες να δώσουν στην ΝΔ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση «μέγιστη δυνατή πολιτική και εκλογική ηγεμονία», ενώ χαρακτηρίζει «ανοίκειες» τις αναφορές του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.