Βορίδης: Η κυβέρνηση δεν θέλει την επένδυση των Σκουριών

52

"Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει την επένδυση των Σκουριών" τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Δεν την ήθελε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, πολεμούσε με νύχια και με δόντια γι αυτό το πράγμα και δεν τη θέλει και τώρα" είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: "Μπορεί να πιεστεί, μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες, μπορεί να πάει πάλι σ' αυτά που λέει, στις αντιφάσεις, στις αντινομίες, στις αυταπάτες, στους έντιμους συμβιβασμούς. Αλλά ότι δεν τη θέλει, δεν τη θέλει".

"Μιλάνε για συμμόρφωση με τη νομιμότητα σήμερα οι τού ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που υπάρχουν έξι αποφάσεις που δικαιώνουν την εταιρεία στις Σκουριές για το θέμα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας" σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια "στοιχειώδη σοβαρότητα" από την πλευρά της κυβέρνησης στο ζήτημα.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βορίδης είπε πως ο ίδιος δεν θέλει να κάνει τον προφήτη για το θέμα των εκλογών, αλλά τις θεωρεί, όπως είπε, αναγκαίες. "Είναι αναγκαίες για να τελειώνει μια κατάσταση, όπου έχουμε αποδεδειγμένα μια κυβέρνηση που δεν μπορεί.

Δεν υπάρχουν πλέον ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι, που κατάλαβαν ότι έχουν εξαπατηθεί, που τους κοροϊδέψανε, που τους είπαν άλλα και κάνουν άλλα, αυτοί κυρίως που δεν βλέπουν κανένα μέλλον και καμία προοπτική" υπογράμμισε.

Για το θέμα της ρύπανσης στον Σαρωνικό, ο κ. Βορίδης καταλόγισε "απάθεια και αδιαφορία" σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Δεν υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος να ενεργήσει, ο οποίος να πάρει την ευθύνη, ο οποίος να συζητήσει για το πώς θα οργανωθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων που είναι κεντρικό θέμα".

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, είπε -μεταξύ άλλων- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης "ξεδίπλωσε τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τη διακυβέρνηση της χώρας και σύνδεσε τη στρατηγική αυτή με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με τις επιπτώσεις της σε συγκεκριμένους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ