Βορίδης: «Η παραμονή Τσίπρα σημαίνει 4ο μνημόνιο»

31

«Η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία σημαίνει μετά βεβαιότητας τέταρτο μνημόνιο» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8, με αφορμή την αποστροφή του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκλογές τώρα ισοδυναμούν με τέταρτο μνημόνιο.

Και πρόσθεσε ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ: «Εκεί μας οδηγεί πραγματικά εξαιτίας της εμμονής του να κερδίσει μία ημέρα, μία εβδομάδα, ένα μήνα, ένα εξάμηνο ακόμα στην εξουσία. Για να φτάσουμε στο 4ο μνημόνιο γιατί θα φτάσουμε; Προφανώς γιατί δεν θα έχουμε καταφέρει να βγούμε στις αγορές.

Γιατί; Γιατί θα χρειαζόμαστε χρηματοδότηση, γιατί θα μας έχει μείνει πάλι, για μία ακόμη φορά, μόνος χρηματοδοτικός μηχανισμός αυτός. Για να βγούμε όμως στις αγορές τι είναι εκείνο το οποίο χρειάζεται;

Χρειάζεται να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κυβέρνηση. Και χρειάζεται να πειστούν άνθρωποι να έρθουν να κάνουν επενδύσεις, καταρχήν, στην Ελλάδα ούτως ώστε να βελτιωθεί το παραγόμενο εγχώριο προϊόν και αυτό είναι που θα επιτρέψει εν συνεχεία την απομείωση των spreads και την πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές».

Και συνέχισε λέγοντας ο βουλευτής της ΝΔ: «Από τη στιγμή λοιπόν που είναι τα πράγματα έτσι υπάρχει ένα απλό ερώτημα. Ο κ. Τσίπρας κάνει κάτι για να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους που θα επέτρεπαν αυτό το συγκεκριμένο. Η κυβέρνησή του είναι μία κυβέρνηση που είναι απολύτως αντιφατική. Είναι μία κυβέρνηση που τη μία ημέρα ξημερώνει και ομνύει στους δανειστές και την επόμενη ημέρα είναι έτοιμος να διαλύσει τη διαπραγμάτευση.

Τη μία ημέρα είναι, υποτίθεται, ο άνθρωπος ο οποίος θα προχωρήσει τις επενδύσεις και την επόμενη ημέρα οι υπουργοί του βγαίνουν και ενθυμούνται ότι μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να μην προχωρήσουν οι επενδύσεις. Τη μία ημέρα είναι εκείνος ο οποίος θα ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, τη δεύτερη ημέρα είναι εκείνος ο οποίος την ξεπουλάει».