Βορίδης: Μόλις επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ η ΝΔ θα προσέλθει στο διάλογο

34

Αρκετά σαφές ήταν, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ότι το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τις συνταγματικές πρόνοιες, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του ΣτΕ αναμενόμενη.

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ μόλις επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο Συμβούλιο, τις οποίες αφαίρεσε ο κ. Παππάς, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στο διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Η τηλεόραση δεν είναι ένα ζήτημα επιχειρηματικό, αλλά είναι κάτι που άπτεται της πληροφόρησης και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, των πολιτών, όλη αυτή η διαδικασία, έχει προβλέψει ο νομοθέτης, να είναι απο-πολιτικοποιημένη. Να φεύγει από τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία, κακά τα ψέματα, έχει πολιτικές στοχεύσεις» υποστήριξε.

«Όταν το αφαιρείς αυτό (την αρμοδιότητα) από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το πηγαίνεις σε μια κυβερνητική υπηρεσία, όπως η Γενική Γραμματεία, στην πραγματικότητα προσβάλλει αυτή την επιταγή του Συντάγματος», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

«Υπάρχει μια ανησυχία, ότι η πολιτικοποίηση αυτή στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε φαλκίδευση του δικαιώματος στον πλουραλισμό, στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Άκουσα τις δηλώσεις της κυβέρνησης, δια στόματος της κ. Γεροβασίλη, η οποία ουσιαστικά, τι γύρισε και είπε; Ότι το ΣτΕ, δηλαδή το Συνταγματικό Δικαστήριο, είναι συντεταγμένο...(αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών), και ακούω τώρα διατυπώσεις, συμπαρατάσσουν το Συμβούλιο με τα συμφέροντα της αντίδρασης, της διαπλοκής; Τι είδους δηλώσεις είναι αυτές από μια κυβέρνηση η οποία σέβεται τη διάκριση και τις αρμοδιότητες των εξουσιών;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

«Το ΣτΕ είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αδειοδοτεί. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Παππάς;» τόνισε.