Βορίδης: Προανακριτική τώρα ή τέλος στη σκανδαλολογία

90

«Η ΝΔ έχει πάρει θέση: Όλα στο φως», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή. Ο κ. Βορίδης είπε ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει στη σκανδαλολογία και αναφέρθηκε στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν».

«Σε ό,τι με αφορά προσωπικά: κάτι ακούω για "σκάνδαλο Ντυνάν". Είδα ένα ωραίο πρωτοσέλιδο στην "Αυγή" που μιλάει για πέντε "γαλάζιους" υπουργούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης και αφού επισήμανε ότι η δικογραφία είναι στη Βουλή και σε αυτήν έχει πρόσβαση ο καθένας, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στο Σώμα:

«Θα πάτε τις επόμενες μέρες και θα έρθετε και θα μου πείτε εάν εγώ έχω τελέσει ποινικό αδίκημα γιατί εισηγήθηκα στη Βουλή και η Βουλή ψήφισε συγκεκριμένη διάταξη. Θα μου το πείτε αυτό. Εάν έχω τελέσει ποινικό αδίκημα, θα φέρετε εδώ πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα με αφορά.

Εάν δεν το κάνετε μέσα στις επόμενες μέρες, δεν θα ξανακούσω τίποτα σε ό,τι με αφορά για σκάνδαλο Ντυνάν και για οποιοδήποτε άλλο σκάνδαλο. Οι φήμες, οι λασπολογίες, οι κουβεντούλες, τα υπονοούμενα, αυτά τελειώνουν, για μένα».

«Έχετε κάτι να πείτε; Φέρτε το τώρα. Προκαταρκτική επιτροπή. Θα εξηγήσετε γιατί ο υπουργός, ο οποίος εισηγείται στη Βουλή συγκεκριμένη διάταξη -όχι στο σπίτι του, όχι σε σημείωμα, όχι κρυφά, αλλά εδώ, ανοιχτά, στο Κοινοβούλιο- η οποία ψηφίζεται από τη Βουλή, κάνει παράνομη πράξη. Θα το εξηγήσετε. Θα μου πείτε το αδίκημα», είπε ο Μάκης Βορίδης και επέμεινε: «Θα πείτε ποιο είναι το αδίκημα του Μηταράκη και του Χατζηδάκη. Γιατί το αδίκημα αυτών είναι ότι δεν είδαν τον Μαρτίνη.

Ο Χατζηδάκης γιατί δεν επόπτευσε τον Μηταράκη που αρνήθηκε να δει τον Μαρτίνη, τον προφυλακισμένο για το πράγματι σκάνδαλο Ντυνάν. Θα το πείτε αυτό. Θα μας πείτε τα αδικήματα. Θα πείτε ποιο είναι το αδίκημα του Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε να διοριστεί διοίκηση στο Ντυνάν για να φύγει η διοίκηση του Μαρτίνη και διορίστηκε με απόφαση δικαστηρίου. Θα πείτε το αδίκημά του. Θα το πείτε μέσα στις επόμενες μέρες, εδώ. Αφήστε τις εξεταστικές. Όχι αυτά που λέει ο πρωθυπουργός: "κάνουμε εξεταστική και θα ψάξουμε" και θα σέρνεται και κάτι θα λέμε. Όχι. Η δικογραφία είναι εδώ», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει γιατί αστοχεί σε κάθε της πρόβλεψη». «Καταρρέει γιατί δεν έχει σενάριο, καταρρέει γιατί δεν έχει σχέδιο, καταρρέει γιατί αποτυγχάνει καθολικά και ετοιμάζεται να πλήξει τα κοινωνικά στρώματα τα οποία υποτίθεται ήρθε για να τα υπερασπιστεί», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ