Βορίδης: «Ρουσφέτια της κυβέρνησης στην πλάτη των φορολογούμενων»

40

Για αχρείαστες προσλήψεις, αλλά και ρουσφέτια στην πλάτη των φορολογουμένων κατήγγειλε την κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βορίδης, υπογραμμίζει ότι με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών με το οποίο νομοθετούνται προσλήψεις εργαζομένων αναδεικνύεται ο κρατισμός της κυβέρνησης, οι ανορθολογικές προσλήψεις, ενώ, σημειώνει ο κ. Βορίδης, την ίδια ώρα, εξοντώνει με την φορολογία τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου».

Η ανακοίνωση του κ. Βορίδη έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση, που μόλις λίγες εβδομάδες πριν, νομοθέτησε τη φορολόγηση των ανθρώπων με εισόδημα 600 ευρώ το μήνα και την περικοπή των συντάξεων των 900 ευρώ το μήνα, αυτή η ίδια Κυβέρνηση σήμερα νομοθετεί αχρείαστες προσλήψεις και πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών νομοθετούνται προσλήψεις εργαζομένων για δημοτικές εταιρίες που δεν υπάρχουν. Προσλαμβάνεται το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών που δεν υπάρχουν πια.

Καταργείται η αναστολή προσλήψεων για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, λες και αυτό είναι το κρίσιμο θέμα για τους πολίτες. Αναγνωρίζονται οδοιπορικά για τα ΔΗΠΕΘΕ, διορίζονται όσοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν ή λύθηκαν, νομοθετούνται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς πραγματικό λόγο. Ακόμη και το γάλα που δεν χορηγήθηκε σε εργαζόμενους ρυθμίζεται να αποδοθεί σε χρήμα!

Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης: Ρουσφέτια, πελατειακές εξυπηρετήσεις στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών.

Η πολιτική της φιλοσοφία είναι βγαλμένη από το χθες που μας οδήγησε στην κρίση: Κρατισμός, ανορθολογικές προσλήψεις, και την ίδια ώρα, που εξοντώνει με την φορολογία τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, αυξήσεις και επιδόματα στο προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον του Δημοσίου».