Βορίδης: O πρωθυπουργός μπήκε στο κάδρο των ευθυνών για την παράβαση του νόμου

27

Στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, παρά την συζήτηση στην Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, η υπόθεση παραμένει ανοικτή γιατί, όπως είπε, κανένα από τα ζητήματα δεν έχει απαντηθεί.

Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός τόνισε πως έχει αποδειχθεί πως στην συμφωνία με την Σαουδική Αραβία υπήρχε μεσάζοντας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που παίζει η εταιρεία με την οποία έγινε η συμφωνία.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι ο Υπουργός Άμυνας ομολόγησε στην Βουλή πως δεν μίλησε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή ένα έγγραφο, το πιστοποιητικό τελικού χρήστη, όπως είπε, στο οποίο αναγνωρίζεται ο Βασίλης Παπαδόπουλος ως εξαγωγική οντότητα.

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη το συγκεκριμένο έγγραφο θα αναλυθεί διότι, όπως είπε, εγείρονται ερωτήματα.

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είπαν ότι αυτή η συμφωνία είναι σε ισχύ και την επόμενη ημέρα η κυβερνητική πλειοψηφία δέχτηκε την εισήγηση του Νίκου Φίλη να απορριφθεί.

«Τους πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την υπόθεση, ενώ όπως είπε «στο κάδρο των ευθυνών μπήκε και ο πρωθυπουργός».