Βούτσης: Στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής τα διαβαθμισμένα έγγραφα

61

Την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, προκάλεσαν οι αιχμές εναντίον του από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα διαβαθμισμένα έγγραφα που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, για την υπόθεση της συμφωνίας με τους Σαουδάραβες.

Ο Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι έπραξε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, γι' αυτό και τα διαβαθμισμένα κρατικά έγγραφα δεν τα παρέλαβε αλλά τα παρέπεμψε, όπως προβλέπεται, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής.

«Καμία αντίρρηση και από καμία πλευρά δεν υπήρξε στη Διάσκεψη των Προέδρων από αυτήν που εφαρμόζω και τώρα, πιστός και στον όρκο μου», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι μονόγραψε και τα έγγραφα που κατέθεσε η κ. Γεννηματά σήμερα και αν είναι τα ίδια με του κ. Λοβέρδου, θα έχουν τον ίδιο χειρισμό, όπως είπε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις τόσο του Ανδρέα Λοβέρδου όσο και άλλων βουλευτών από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που έκαναν λόγο για προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών, ο κ. Βούτσης αντέτεινε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Βουλή χώρος αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, όπως αυτή που εμφανίζεται στα κανάλια με διάφορα πάνελ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ