Βόμβα από Πάιατ: "Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς"!

110

Με δυο φράσεις ο Αμερικανός πρέσβης Πάιτ αποδόμησε το κυβερνητικό παραμύθι, περί ερευνών του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς!

Μετά την σημερινή δήλωση υπερδραστήριου Αμερικανού πρέσβη Μαξίμου, Υπουργείο Δικαιοσύνης (Παπαγγελόπουλος) και Εισαγγελία Διαφθοράς είναι απολύτως έκθετοι, σε σχέση με την αποτυχημένη προσπάθεια τους να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο, μέσω της δυσώδους ιστορίας της Novartis!

Συνάντηση Μητστοάκη - Πάιτ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός Πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην μετά Brexit εποχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.