Βόμβα του ΣτΕ: «Παγώνει» η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ μέχρι τον Δεκέμβριο

108

Προσωρινό μπλόκο στη διαδικασία "εκκαθάρισης εν λειτουργία" του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε σήμερα το Β΄ Τμήμα Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πρέπει πρώτα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν οριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία "εκκαθάρισης εν λειτουργία".

Υπενθυμίζουμε ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία ζητούσαν με προσωρινή διαταγή του να «παγώσει» την όλη διαδικασία εκκαθάρισης του εν λόγω Οργανισμού και την μεταβίβαση των μετοχών του στη νέα εταιρεία που συστάθηκε και θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβριο του 2019. Ειδικότερα, ο παλιός Ο.Α.Σ.Θ. ως Ν.Π.Ι.Δ., ο πρώην πρόεδρός του Χρήστος Στεφανίδης, ο πρώην αντιπρόεδρός του Νικόλαος Πετρογιάννης και ένα πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, η Αγγελική Γρηγοριάδου (όλοι και μέτοχοι του Ο.Α.Σ.Θ.), με δικηγόρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Λαζαράτο, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της εν λόγω υπουργικής απόφασης, αλλά και του ίδιου του νόμου 4482/2017.