Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Υπεσχημένη και απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

15

Η Γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να περιμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η εκπρόσωπος Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «για εμάς αυτή η συμμετοχή είναι υπεσχημένη και απαραίτητη.»

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Bild έκανε αναφορά σε σχέδιο του Βόλφανγκ Σόιμπλε για συνέχιση της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο Σόιμπλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για ψηφοφορία στην κάτω Βουλή στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς ο Σόιμπλε είχε υποσχεθεί στην Bundestag πως το πακέτο διάσωσης θα εγκριθεί μόνο αν συμμετέχει το Ταμείο.

Κατά την Bild, ο Σόιμπλε θεωρεί πως το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ θα πρέπει να καλυφθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ψηφοφορία για το τροποποιημένο πρόγραμμα της Ελλάδας θα λάβει χώρα πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, που είναι προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο.