Δημήτρης Σταμάτης: Με τον Τσίπρα πάμε κατά διαόλου, μόνη λύση οι εκλογές

99

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM παραχώρησε συνέντευξη ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Σταμάτης σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν είναι ούτε υπεύθυνη αλλά ούτε και σοβαρή τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πάμε κατά διαόλου. Μάλιστα όταν ο βουλευτής της ΝΔ ερωτήθηκε για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο προκειμένου να ρίξει τους τόνους και να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση, όπως προηγουμένως ο κ. Χρυσόγονος είχε ζητήσει, τότε ο Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Χρυσόγονος να απευθύνει τις παροτρύνσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στον κ. Τσίπρα».

«Εμείς δεν το λαμβάνουμε αυτό το μήνυμα», υποστήριξε αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Χρυσόγονου περί δημιουργίας κοινού εθνικού μετώπου, ενώ φρόντισε να εξηγήσει γιατί υποστηρίζει τη συγκεκριμένη άποψη.

«Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με μία νορμάλ κυβέρνηση και ένα νορμάλ κόμμα. Έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που του δίνεις ένα δάχτυλο και σου τρώει ολόκληρο το χέρι. Η προκλητικότητα του κ. Τσίπρα είναι πρωτοφανής και ανικανότητα του είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να βρεις κοινό παρονομαστή με τον κ. Τσίπρα. Πάμε κατά διαόλου με τον κ. Τσίπρα, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Η παραμονή του κ. Τσίπρα συνδυάζεται κάθε μέρα με επικίνδυνα βήματα στο αδιέξοδο. Τι είδους συνεννόηση μπορείς να κάνεις; Τους ακούμε στη Βουλή και δεν πιστεύουμε τίποτα. Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οδηγεί το σκάφος προς τα βράχια, αυτό δεν λέγεται συνεννόηση, αλλά συνενοχή...

Η συνεννόηση μπορεί να γίνει όταν έχεις απέναντι σου έναν σοβαρό και υπεύθυνο ηγέτη, ένα σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, εκεί δεν θα είχαμε δικαίωμα να αρνηθούμε. Μας ζητάνε να συμπράξουμε στο λάθος»,έσπευσε να συμπληρώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενώ παράλληλα υποστήριξη πως μόνη λύση είναι οι εκλογές. «Η λύση είναι οι εκλογές, το είπαμε. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για τη χώρα είναι ο Τσίπρας στην εξουσία. Ότι κάνει κάθε μέρα η Κυβέρνηση είναι σε λάθος κατεύθυνση ».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθούν όσα συνέβησαν το δραματικό καλοκαίρι του 2015, ο Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε: «Ασφαλώς, το βλέπω. Βλέπω μία μεθοδολογία του κ. Τσίπρα και μία σταδιακή σύγκρουση με τους δανειστές που επαναφέρει το ίδιο κλίμα που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015. Μπορεί να είναι δημοψήφισμα, μπορεί να είναι εκλογές».