Δηλωμένα είχε τελικά τα 2 εκατ. ευρώ η Ελληνίδα που εντοπίστηκε το απόγευμα στο αεροδρόμιο (ανανεωμένο)

104

Ελληνίδα, που είχε και διαβατήριο Συρίας, κάτοικος των Βορείων Προαστίων (Δροσιά), είναι η γυναίκα που εντοπίστηκε με 2,213.500 ευρώ και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά, νωρίτερα σήμερα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για Ρωσίδα, καθώς επέβαινε σε πτήση της Aeroflot που έφτασε στην Αθήνα από τη Μόσχα.

Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα, που έχει ελληνικό, αλλά και συριακό διαβατήριο, είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας.

Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).

Η γυναίκα μετά τη σύλληψή της ισχυρίστηκε ότι είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Συρία και τα χρήματα προέρχονται από την πώληση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos.gr από αξιόπιστη πηγή, τελικά τα χρήματα που έφερε πάνω της η Ελληνίδα ήταν απολύτως δικαιολογημένα και δηλωμένα στις αρμόδιες αρχές της χώρας που έγινε η αγοραπωλησία.