Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Βρόμικες μεθοδεύσεις με κυβερνητική ανοχή

63

Πως μεθοδεύεται επειγόντως η επιστροφή των «φίλων» του Μαρτίνη στον Ε.Ε.Σ. και η υφαρπαγή της περιουσίας του Οργανισμού

Με έκπληξη και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια σειρά από παρασκηνιακές και απόλυτα μυστικές ενέργειες από κύκλους του Υπουργείου Υγείας, ενέργειες που εμφανώς μοναδικό στόχο και σκοπό έχουν να πλήξουν ανεπανόρθωτα τη συλλογική και αναμφισβήτητα αξιέπαινη προσπάθεια της παρούσας Διοίκησης, των εργαζόμενων και των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και των ιδιωτικών και πολλών κρατικών φορέων που υποστηρίζουν το έργο του.

Οι απανταχού της Ελλάδας νοσταλγοί της παλαιάς ένοχης εποχής των 28 περίπου ετών επιχαίρονται επειδή κάποιοι κύκλοι του Υπουργείου Υγείας τους ενισχύουν και τους στηρίζουν.

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι προσπαθούν να επαναφέρουν τους ανθρώπους εκείνους που επί χρόνια όχι μόνο στήριξαν αλλά και εκτελούσαν πιστά τις εντολές της προηγούμενης αμαρτωλής Διοίκησης.

Δυστυχώς, δεν έχουν το ηθικό ανάστημα οι άνθρωποι αυτοί, που ανέχθηκαν (χωρίς ουδεμία δικαστική αντίδραση) επί 3 δεκαετίες την ηθική και οικονομική λεηλασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να απομακρυνθούν και να αφήσουν νέους ανθρώπους με οράματα και νέες ιδέες να βοηθήσουν στην ανόρθωση του Ε.Ε.Σ..

Είναι βέβαια προφανές ότι δεν τους συγκινεί η ευρύτατη αναγνώριση και αποδοχή του έργου του Οργανισμού από την ελληνική κοινωνία, ο οποίος τα τελευταία έτη καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη και αξιοπιστία του.

Αντιθέτως, δεν διστάζουν να θυσιάσουν στο βωμό των προσωπικών τους επιδιώξεων και συμφερόντων την προσφορά όλων όσων αγωνίζονται, ώστε να εξέλθει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από το τέλμα στο οποίο πρακτικές προηγούμενων διοικήσεων τον είχαν καταδικάσει στο παρελθόν, επανερχόμενοι εκ νέου, οι δήθεν αυτοί ερυθροσταυρίτες, να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Τι κι αν προσβάλλουν τη μνήμη των χιλιάδων εθελοντών του που έχουν τιμήσει τον Ε.Ε.Σ. στην 140 ετών διαδρομή του, ακόμα και με τίμημα της ζωής τους;

Προφανώς, ενοχλούνται αφάνταστα επειδή η σημερινή Διοίκηση δεν κλέβει, δεν λεηλατεί και δεν ασχολείται με προσωπικά συμφέροντα. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούν να ανεχθούν και να υπομείνουν.

Κάποια άτομα προτείνονται από τους κύκλους του Υπουργείου Υγείας με επαγγελματική σχέση με το Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου Κρήτης, ένα από την Ιεράπετρα και δύο από την Κομοτηνή. Διερωτάται κανείς πως θα ασκήσουν και πως θα βοηθήσουν στη Διοίκηση εκ του μακρόθεν και πόσο θα στοιχίσουν στον ήδη επιβαρυμένο Ε.Ε.Σ. (με χρέος €45.000.000,00) οι μηνιαίες μετακινήσεις τους προκειμένου να μετάσχουν στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, διερωτώμεθα ευλόγως πως θα προσφέρει βοήθεια η Περιφερειάρχης, μιας τόσο σημαντικής Περιφέρειας, η οποία απαιτεί πλήρη ενασχόληση.

Οι «εκλεκτοί», παλαιοί φίλοι και εντολοδόχοι της παλαιάς διοίκησης θέλουν εκλογές με το παλαιό καταστατικό (ενώ εκκρεμεί απόφαση του Δικαστηρίου που θα καθορίσει με ποιο καταστατικό θα γίνουν εκλογές) προκειμένου η συγκεκριμένη ομάδα που επί τόσα χρόνια καταδυνάστευε τον Ε.Ε.Σ. να πάρει και πάλι τα ηνία για να επιτελέσει την τελική πράξη της καταστροφής του.

Άλλωστε, για αυτόν ακριβώς το λόγο τοποθέτησαν στην πρότασή τους ηγετικά μέλη άλλων ΜΚΟ που βεβαίως δεν πρόκειται να στηρίξουν τα συμφέροντα του Ε.Ε.Σ. αλλά τα συμφέροντα των Οργανώσεων στις οποίες ανήκουν, για τις οποίες εργάζονται και από τις οποίες αμείβονται.

Βεβαίως, το μέγιστο προφανώς έπαθλο θα είναι η πλήρης «λεηλάτηση» και εκμετάλλευση των δύο (2) νοσοκομείων Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ - ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ. και Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας για τα οποία τόσο κόπτονται συγκεκριμένοι κύκλοι ...

Είναι επαίσχυντη κατάπτωση οι άνθρωποι που επί τόσα χρόνια εκτελούσαν τις εντολές του υπόδικου πρώην Προέδρου και δεν «έβλεπαν» και δήθεν δεν «αντιλαμβάνονταν» τίποτα, να ισχυρίζονται σήμερα ότι ενδιαφέρονται για το καλό του Ε.Ε.Σ..

Κάποιοι άλλοι ενοχλούνται σφόδρα από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας προς τον Ε.Ε.Σ., η οποία είχε τρωθεί ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό το λόγο απεργάζονται την ισχυροποίηση άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εις βάρος του Ε.Ε.Σ..

Αδυνατούν προφανώς να κατανοήσουν τους πραγματικούς σκοπούς και στόχους του Οργανισμού. Η αποστολή του Ε.Ε.Σ. είναι η στήριξη των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας με την παροχή υπηρεσιών από τους τρεις Τομείς του (Νοσηλευτική, Κοινωνική Πρόνοια, Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) στη βάση πάντα των Θεμελιωδών Αρχών του Ερυθροσταυρικού Κινήματος και δεν μπορεί ο Οργανισμός να γίνεται όχημα προσωπικής προβολής και πραγμάτωσης ιδιοτελών σκοπών και φιλοδοξιών του οποιουδήποτε.

Οι επιδιώξεις των ανθρώπων που στηρίζουν τον Ε.Ε.Σ. διακρίνονται για το ήθος τους, την ανιδιοτελή προσφορά τους, την υπευθυνότητα και την ευγενή άμιλλα, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του Κινήματος, εργαζόμενοι πάντα με αρχή «την εξουσία του Εμείς και όχι του Εγώ…», λειτουργώντας με διαφάνεια και σε συνεργασία με όλους όσους από κοινού επιδιώκουν το κοινωνικό όφελος.

Υ.Γ.: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από τις αρχές του 2015 και από την εμφάνιση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και σε όλες τις φυσικές καταστροφές (ενδεικτικά αναφέρουμε τον αποκλεισμό των κατοίκων από τα χιόνια στην Κύμη, τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, τις πλημμύρες στο Δήμο της Μάνδρας) βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της Πολιτείας, πρώτος από όλες τις οργανώσεις, προσφέροντας ανυπολόγιστες υπηρεσίες.

Τούτο φαίνεται ότι ενοχλεί πάρα πολλούς.